Üniversitelerin 5 Bölümünden Mezun Adaylara İŞKUR'da İş Fırsatı - Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatına memur alımları yapılacak. İŞKUR tarafından yapılan resmi duyuruda başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken hususlar ve personel alımıyla ilgili sürece yer verildi. Başvurular 7 Ocak'tan itibaren www.iskur.gov.tr üzerinden online yapılacak.

Üniversitelerin 5 Bölümünden Mezun Adaylara İŞKUR'da İş Fırsatı - Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

İŞKUR MEMUR ALACAK

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatına sözlü sınav sonuçlarına göre kurumun Genel İdare Hizmetleri sınıfında (GİH) boş bulunan kadrolaruna personel alınacak.  Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün (İŞKUR) resmi internet sayfası, Devlet Personel Başkanlığı, BİK ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığıyla yayımlanan "TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTİHDAM UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU" başlıklı duyuruda İŞKUR'a 35 istihdam uzman yardımcısı alımı yapılacağı belirtildi. Başvuru yapacak adayların üniversitelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, iktisat, kamu yönetimi - Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi, Maliye ya da Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olması gerektiğine yer verilen duyuruda kontenjan dağılımı da yer aldı. 

İŞKUR'A PERSONEL ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

Sınav 11 ile 22 Şubat tarihleri arasında Ankara'daki Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Giriş sınavı için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra belirtilen özel şartları da yerine getirmesi gerekli. 

İŞKUR PERSONEL ALIMI BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin A bendinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • Giriş Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1984 ve sonrasında doğanlar)
  • Üniversitelerin; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ve Endüstri Mühendisliği ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,
  • T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A grubundan mezun olduğu bölümle ilgili yukarıda belirlenen puan türünden en az 80 puan almış olmak,

Yukarıdaki başvuru şartlarını taşıyan adaylar KPSS puanlarına göre sınav sürecine girecek. 

BAŞVURULAR NEREDEN , NASIL YAPILACAK?

Giriş sınavı için başvuru işlemleri 7 Ocak ile 18 Ocak 2019 tarihleri arasında kurumun resmi internet sayfası üzerinden (www.iskur.gov.tr) duyurular bölümünden online yapılacak. Kargo ya da şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek. İŞKUR'un yaptığı açıklamada elektronik ortamda meydana gelebilecek her türlü aksaklığın önüne geçilmesi amacıyla başvuru işlemini son güne bırakmamaları tavsiye ediliyor. Duyuruda, "Başvurular; 7 Ocak 2019 Pazartesi ile 18 Ocak 2019 Cuma 23:59 arası (dâhil), Kurumumuz internet sitesinin (www.iskur.gov.tr) “Duyurular” bölümünden online yapılacaktır. Posta, kargo, elden vb. yollarla başvuru alınmayacaktır. Adayların elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak, başvurularını son güne bırakmamaları tavsiye edilir." ifadeleri yer alıyor.

PERSONEL ALIMIYLA İLGİLİ AKLINIZA TAKILANLARI SORABİLECEĞİNİZ, DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞIP BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLECEĞİNİZ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR ADAYI GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN.

KAMUYA PERSONEL ALIMLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK, ÖZEL SEKTÖR İŞ FIRSATLARI, EKONOMİDEKİ SON DURUM VE GÜNDEM HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN VE İNDİRİN.