Sağlık-Sen'den İstihdamın Arttırılması Talebi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Durmuş, Sağlıkta İnsan Gücü İstihdamı ve Hekimlerin Sorunları Raporu'nu açıkladı ve bunlar üzerinde durdu.

Sağlık-Sen'den İstihdamın Arttırılması Talebi

Türkiye'de sağlık personeli kapasitesinin uluslararası standartların oldukça altında olduğunu ifade eden Durmuş, düzenli aralıklarla her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de Kovid-19 salgınının 2 yılı geride bıraktığına işaret eden Durmuş, Sağlıkta istihdam yetersizliği, hekimlerin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin raporun yetkililerle de paylaşıldığını aktardı. Durmuş, sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü, ücret adaletsizliği, düzensiz ve uzun çalışma süreleri, malpraktis ve şiddet gibi sorunlarla uzun zamandır mücadele ettiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının temelinde istihdam, ücret yetersizliği gibi problemlerin yattığını, başta kamuda görevli hekimler olmak üzere sağlık çalışanları içinde istifayı, özel sektöre geçişi, yurt dışına gitmeyi tercih edenlerin bulunduğunu anlatan Durmuş, Almanya'da Türkiye'ye göre hemşire ve ebe sayısının 4,4 hekim sayısının ise 2,2 kat fazla olduğunu söyledi.

Türkiye'de sağlık personeli kapasitesinin uluslararası standartların oldukça altında olduğunu ifade eden Durmuş, düzenli aralıklarla her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Adaylarda İstihdam Sayıların Arttırılmasını İstiyor

Her yıl yüzbinlerce mezun veren üniversiteler ve liselerden mezun olan öğrencilerde istihdam sayısının yetersiz olması, yaş sınırının esnetilmesi ve KPSS puanlarının düşürülmesini talep ediyor. Alınan personellerin yetersiz olduğu ve daha fazla alım yapılarak hem sağlık personellerinin işlerinin kolaylaştırılması hemde genç nüfusun daha fazla istihdam edilmesi düşüncesi hakim.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /