Avrupa Birliği Başkanlığı 2021 ve 2022 KPSS Puanıyla Personel Alımı Yapacağını Açıkladı

Avrupa Birliği Başkanlığı, 2021 ve 2022 KPSS puanlarıyla başvurularını kabul edeceği ve yarışma sınavıyla personel alımı yapacağını duyurdu.

Avrupa Birliği Başkanlığı 2021 ve 2022 KPSS Puanıyla Personel Alımı Yapacağını Açıkladı

Toplamda 10 uzman yardımcısı alacağını duyuran Avrupa Birliği Başkanlığı, lisans mezunu adayları alıyor. KPSS puanıyla başvuruları kabul edilen adaylar daha sonra yarışma sınavına katılarak personel olmaya hak kazanabilecek.

KPSS ve Dil Şartı

Başvuru yapacak adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS’nin P-3 P-4 P-12 P-14 P-19 P-24 P-29 P-34 P-39 P-44 puan türlerinin birinden 80 ve üzeri puan almış olması gerekiyor.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

Eğitim Şartı

Başvuru yapacak adayların en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, mühendislik, veteriner, ziraat, su ürünleri ve iletişim fakülteleri ile fakültelerin Avrupa Birliği, matematik, istatistik, sosyoloji, tarih, şehir ve bölge planlama bölümleri ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olması gerekiyor. (Adayların, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini e-Devlet (Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım) ile başvuru aşamasında eklemeleri gerekmektedir.)

Yaş Şartı

Avrupa Birliği Başkanlığı Uzman Yardımcısı kadrosu için Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü 1 Ocak 2023 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. (1 Ocak 1988 ve sonrası doğanlar),

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvuruların 26 Aralık 2022-13 Ocak 2023 tarihleri arasında “e-Devlet üzerinden “Avrupa Birliği Başkanlığı –Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, elektronik ortamda yapacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1. Yabancı ülkelerdeki fakültelerden veya yüksekokullardan mezun olan adaylar için varsa denklik belgesi

2. YDS veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği olan sonuç belgesi,

3.Kendi el yazılarıyla yazdıkları kısa özgeçmişleri (Kompozisyon biçiminde ve bir sayfayı geçmeyecek şekilde).

Giriş Sınavı

Giriş sınavı yazılı olarak yapılacak. Daha sonra başarılı olan adaylar sözlü sınava alınacak. Yazılı sınav 12 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar listesi, sınavın yeri ilişkin ayrıntılı bilgiler e-Devlet üzerinden “Avrupa Birliği Başkanlığı –Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) ve Başkanlığın resmi internet adresinden (www.ab.gov.tr) yayımlanacak

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /