Sırada Jandarma Uzman Erbaş Alımı Var: İşte Şartlar 2020-2021

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuruları alınmaya devam ediliyor. İlanın ardından sırada jandarma uzman erbaş alımı ve 4. grup duyurusu var.

Sırada Jandarma Uzman Erbaş Alımı Var: İşte Şartlar 2020-2021

Sahil Güvenlik ilanı geldi: Sırada Jandarma uzman erbaş alımı var.

Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve en az lise mezunları arasından uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. KPSS puan şartı aranmadan yapılan uzman erbaş alımında başvurular ise 2 gün önce başladı ve adaylar e Devlet kapısı üzerinden başvurularını yapmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak başvuruya dair bilgileri adaylarla paylaşmıştık. İlanın başvuru detayları ve linki için TIKLAYIN

SIRADA JANDARMA ALIMI VAR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada MSB'ye 2023 yılına kadar uzman erbaş alımı yapılmayacağını söyledi. Bu açıklama sonrası bazı haber siteleri, jandarmaya da alım olmayacağını ifade etmişti. Ancak kamu bülteni.com olarak biz takipçilerimize en doğru bilgileri aktarmaya çalıştık ve Sahil Güvenlik ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlı olduğunu , bu nedenle bu iki komutanlığa uzman erbaş alımları yapılacağını belirtmiştik. Nitekim ilk duyuru geldi ve sahil güvenlik uzman erbaş alımı başladı. 

Sahil Güvenlik uzman erbaş alımının başlamasının ardından sıra jandarma uzman alımına geldi. Jandarma bünyesinde personel eksikliği olduğu, son 20 aya yakındır yeni uzman erbaş alımı için ilan yayımlanmadığı, öte yandan lojistik uzman erbaş eksiğinin de olduğu öğrenildi. Pandemi nedeniyle en az sayıda personelle çalışan jandarmanın yakın zamanda ilana çıkması bekleniyor.

UZMAN ERBAŞLAR VE İLANI BEKLEYENLERLE bilgi alış verişi için TIKLAYIN

JANDARMA UZMAN ALIMINDA MEZUNİYET VE YAŞ ŞARTI

Bilindiği üzere jandarma uzman alımında yaş şartı KHK ile esnetilmiş ve 27'ye çıkarılmıştı. Komando ve asayiş branşlarına yapılan alımda mezuniyet şartı en az lise iken, lojistik sınıfına yapılan alımlarda en az ilkokul mezunu alım olur.

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN