Resmi Duyuru Geldi: Jandarma'ya Kolluk Kuvveti Alımında Yeni Branş

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine yapılacak yeni kolluk kuvveti alımına yeni bir branş eklendi. Karar Resmi Gazete 'de duyuruldu.

Resmi Duyuru Geldi: Jandarma'ya Kolluk Kuvveti Alımında Yeni Branş

Son dakika : Jandarma 'ya kolluk kuvveti alımında yeni branş.

Resmi Gazete 'nin 28 Mayıs 2020 tarihli sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine yeni branş açıldığına yer verildi. 

Subay sınıfında varolan 3 sınıfa hukuk adı altında yeni branş eklendi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenleme şu şekilde:

Ekli Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürülüğe konulmasına, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkilerinin Kanununun 24 'ücnü maddesi ve 2492 sayılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanununun 23 'üncü maddesi gereince karar verilmiştir. 

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 12/12/2016 tarihli ve 2016/9742 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürülüğe konulan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının a bendinde 17 inci alt bendinden sonra gelmek üzere ve aynı maddenin ikinci fıkrasının a bendindine 3 üncü alt bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki alt bentler eklenmiştir.

"18) Hukuk

"4() Hukuk

MADDE 2- Aynı yönetmeliğin 64 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan Bakanlar Kurulu ibaresi Cumhurbaşkanı şeklinde değiştirilmiştir.

HUKUK MEZUNU SUBAY ALIMI DA YAPILACAK

Bu düzenleme ile Jandarma ve Sahil Güvenlik bünyesine hukuk mezunu subay alımı da yapılacak.

YENİ JANDARMA ALIMI NE ZAMAN?

Jandarmaya yeni subay astsubay alımlarının 2021 yılında yapılması planlanıyor. JAMYO ve JSGF 'ye lise mezunu adaylar arasından YKS puanı ile subay astsubay alımları ise 2020 YKS sonrası yapılacak.

Uzman erbaş alımları için ise korona sonrası normalleşme bekleniyor. 

İLANLAR GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN