Lise Mezunu Subay Alımı Ön Başvuru Tarihi Açıklandı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması üzerine 220 erkek öğrenci alımı yapılacağına dair resmi duyuru bugün gelmişti. Peki , subay adayı öğrenci alımı için kimler ne zaman başvuru yapacak, başvuru özel şartları ve diğer detaylar kamu bülteni haber sitesinde. İşte detaylar.

Lise Mezunu Subay Alımı Ön Başvuru Tarihi Açıklandı

Lise Mezunu Adaylardan Subay Adayı Öğrenci Alımı Ön Başvuru Tarihleri Netleşti

Jandarma Genel Komutanlığı'nın muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması üzerine 220 erkek öğrenci alımı yapılacağına dair resmi duyuru bugün gelmişti.

JGSA'dan yapılan bilgilendirmede, 220 erkek subay adayı öğrenci alımı için ön başvuru işlemlerinin 1 Temmuz 2019 tarihinde başlayacağı ve 26 Temmuz 2019 tarihine kadar süreceği belirtilirken, başvuruların e-Devlet şifreleriyle yapılacağı belirtildi.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ FIRSATLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE ABONE OL.

Başvuru yapacak adayların en az lise ve dengi okullardan mezun olmuş olması ya da 9 Eylül'e kadar mezun olacak durumda olması şartı aranırken, yine adaylarda "düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu olmak) (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.). Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinde yayımlanan “2019 Yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Öğrenci Temini Başvuru Kılavuzu’nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.' şartları aranacak. Ön başvuru süreci, başvuru kılavuzu ve diğer detaylara http://www.jsga.edu.tr/images/haber/7106622_2019%20Y%C4%B1l%C4%B1%20JSGF%20%C3%96%C4%9Frenci%20Ba%C5%9Fvuru%20K%C4%B1lavuzu.pdf adresinden erişim sağlanabilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA