Jandarma'ya Komando Alımı Devam Edecek

Gönüllü olarak jandarma komando okuluna yazılan kadın adayların zorlu eğitimleri devam ediyor. Edinilen bilgilere göre , kadın adayların mezun olması sonrası yeni kadın komando alımı yapılacağına yer verildi.

Jandarma'ya Komando Alımı Devam Edecek

Kadın komandolar hazır.

Tarihte ilk defa kadın komandolar zorlu eğitime alındı. 

Jandarma Komando Astsubay olarak görev yapacam  kadınlar, ülkenin sayılı komando okullarından biri olan Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda zorlu bir eğitimden geçerek, yetiştirilmeye başlandı.

Gece gündüz demeden zorlu eğitimlere alınan kadın komando adayları, iç güvenlik hareketlarından, asayiş olaylarına ve her türlü savaş ortamına hazırlanıyor. Her türlü ortamda görev alabilecek kadın komandoların tamamı gönüllü. 

Toplamda 20 hafta sürecek komando eğpitiminde  kadınlar, çok sayıda cesaret parkurunda eğitim görüyorlar. Kadın Jandarma Komandolar, düşman geri bölgesine harekat düzenleyebilecek şekilde, tim komutanı olarak yetiştiriliyor ve sahaya hazır şekilde eğitime tabi tutuluyor. 

İşte eğitimden görüntüler.

SAVAŞ SANATI

Uzak Doğu serbest savunma ve savaş sanatı olan ‘Ninbudo Aikijutsu’ eğitimleri de alan kadın Jandarma Komando Astsubaylar, eğitimlerini tatbikatlarla da pekiştiriyor.

UŞAK'TAN TRABZON 'A YÜRÜYÜŞ

İç güvenlik harekatlarında büyük önem taşımakta olan kondisyon ve dayanıklılığın artırılmasına yönelik olarak eğitimler de alan kursiyerler, eğitimin sonuna gelindiğinde tam teçhizatla İzmir’den Uşak’a kadar koşmuş, Uşak’tan Trabzon’a kadar ise yürümüş oluyor.

Kurs süresi boyunca komando harekatı, terörle mücadele harekatı, patlayıcı madde, temel savaş, hayatı idame ve her türlü silahla atış eğitimleri alan kadın komandolar; hayatı idame tatbikatında 3 gün boyunca açlık, zorlu arazi ve iklim şartlarında sabırla ve inatla kendilerine verilen görevleri de yerine getiriyor.

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Bora-12 keskin nişancı tüfeği ile keskin nişancılık eğitimi alan kursiyerler, özel kamuflajlarıyla düşmana kendilerini göstermeden hedef bölgeye sızma eğitimi de alıyor.

KADIN KOMANDO NASIL OLUNUR?

Jandarma bünyesinde komando olmak isteyen kadın adaylar , jandarma 'nın subay ve astsubay alımlarına başvuru yapacak. Subay ve astsubaylığı kazanan kadın adaylar , daha sonra meslek içinden gönüllü olarak komando branşına geçebiliyor.

Açıktan kadın komando jandarma alımı olmamaktadır. Jandarma bünyesindeki adaylar, meslek içinden komando branşına geçmektedir. 

Jandarma subay alımı için TIKLAYIN

Adaylar bu sayfada toplanıyor:  TIKLA KATIL

JANDARMA ALIMI İLANI İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN