Jandarma'ya da Bekçi Alımı Yapılacak

Çarşı ve Mahalle bekçileri için yeni kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinde , jandarmaya da bekçi alımının önü açılacak.

Jandarma'ya da Bekçi Alımı Yapılacak

Jandarma'ya da bekçi alınacak.

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin kanun değişikliği TBMM 'ye geldi. Meclis Başkanlığı tarafından kabul edilen ve Plan Bütçe Komisyonu 'na sevk edilen kanun teklifinde bir detay dikkatleri çekti.

2017 SENESİNDE BEKÇİ ALIMLARI YENİDEN BAŞLADI

EGM bünyesine 1017 yılınad bekçi alımları yeniden başladı. Cumhurbaşkanı 'nın talimatı ile yeniden getirilen çarşı ve mahalle bekçiliği uygulaması kısa sürede gençlerden yoğun ilgi gördü.

2017 yılından bu yana yapılan 30 binden fazla bekçi alımına yüz binlerce genç başvuru yaptı.

DAHA ÖNCE EGM 'YE YAPILIYORDU

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine çarşı ve mahelle bekçisi alımı yapıldı. Şimdiye kadar 30 binden fazla bekçi alımı yapıldı. Bu alımlar EGM bünyesinde illerde istihdam ediliyor. 

JANDARMA BEKÇİ ALIMI YAPACAK

TBMM 'ye sunulan kanun değişikliği teklifine jandarma ibaresi eklendi.

Kanun teklifi , önümüzdeki hafta TBMM 'de görüşülcek ve yürürlüğe girecek. Teklifin yürürlüğe girmesinin ardından düzenleme Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. 

Yeni bekçi alımları önümüzdeki aylarda yapılacak. 

EGM bünyesinde çalışan bekçiler ve bekçi adayları bu sayada toplanıyor:  TIKLA KATIL

Peki sizce jandarmaya yapılacak bekçi alımında yaş-mezuniyet şartı ne olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

İlan geldiği anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN