Jandarma 'ya bekçi alımı hakkında açıklama.
TBMM Genel Kurulu 'nda bekçilik kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında açıklamalarda bulunan ve kanun teklifinin detaylarını , yapılacak düzenlemeleri aktaran MHP Milletvekili Sermet Atay, jandarma bünyesine bekçi alımı konusuna da değindi ve gerekli düeznlemelerin kanun teklifine eklendiğini dile getirdi.
YENİ ALIM OLMALIDIR?
Atay yaptığı açıklamada , bekçi sayısının daha da arttırılması gerektiğini ifade ederek, "Devletimizin devamlılığı, asayişin ve güvenliğin tesisi, vatandaşımızın huzur ve selameti için atılan bu adımı destekliyor; Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bu kanunun Türkiye Cumhuriyeti devletimize, İçişleri Bakanlığımıza ve kolluk kuvvetlerimize hayırlara vesile olmasını; yeni göreve başlayacak ve görevdeki bekçilerimize ve cefakârca çalışan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Ve bir kez daha yineliyoruz, bekçilik kadrosunun mutlaka artırılması gerektiğini arz ediyoruz." dedi.
İlanlar art arda yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN
JANDARMA' YA ALIM
Şimdiye kadar yapılan bekçi alımları EGM bünyesine gerçekleşiyordu. Hazırlanan yeni kanuna jandarma ibaresi de eklendi. Özellikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 'ncı maddesine eklenen düzenleme ile jandarma bünyesine de bekçi kadrosu veriliyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Atay şu ifadeleri kullandı:
"Aynı kanunun 15’inci maddesiyle jandarma hizmetinde çalışan çarşı ve mahalle bekçilerinin, uzman jandarmayla eşit statüde olacağı belirtilmiş olup bu husus çarşı ve mahalle bekçisinin jandarma hizmetinde yerinin ve rütbesinin belirlenmesi açısından önemli bir düzenlemedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde yapılan değişiklikle çarşı ve mahalle bekçilerinin Jandarma hizmetleri sınıfına da dâhil edilmesi ve Jandarma hizmetleri sınıfında yer alan çarşı ve mahalle bekçileri hakkında, Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan emsali çarşı ve mahalle bekçilerinin mali ve sosyal haklarının uygulanmasına ilişkin düzenleme de yapılmaktadır."
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 'ncı maddesine baktığımızda jandarma teşkilatı bünyesindeki personeller şu şekilde verilmiştir:
JANDARMA HİZMETLERİ SINIFI
Bu sınıf Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında bulunan subay, astsubay ve uzman jandarmaları kapsar.
Eklenen yeni madde ile çarşı ve mahalle bekçileri hem emniyet hizmetleri hem jandarma hizmetleri sınıfına dahil edilecek.
İşte eklenecek yeni madde:
YENİ ALIM NE ZAMAN?
Bekçilik kanun teklifinin Genel Kurul 'dan geçip yasalaşmasının ardından yeni bekçi alımında jandarmaya da kadro verilecek. Köylere ve İlçelere alınacak bekçilerin jandarma bünyesinde çalıştırılması bekleniyor.
Yeni bekçi alımı tarihi konusunda bir açıklama henüz gelmedi. Kanunun yasalaşmasının ardından sürecin belli olması bekleniyor. İlan tarihi açıklandığında bildirimle haberdar olmak , bekçilikle ilgili gelişmelerden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN
Vatanın üvey evlatları uzman cavuslardan bile üstün yazıklar olsun size
Şehit uzman çavuş' ların ve annelerinin ahını alıyorsunuz uzman çavuşlar olarak bizde 3269 sayılı kanunda ıyileştirme yapılmasını istiyoruz. Ahiret var.
Yaş 35 şiirini okumayın bize yükseltin artık şu yaş sınırını
Yaş şartlarıni düzeltin ve 35 yapın artık lütfen
Orta okul olsun ne olur okul şartı sizden tek işteyim bu
Jandarma Genel Komutanlığı İçerisinden gecişlerde sağlansa çok daha iyi olur. Bu konuda da çalışmaların yapılmasını istiyoruz
Siz bu uzman çavuşların ahını alıyorsunuz dilerim rabbim size gerekeni verecektir.Vatanin üvey evlatları uzman çavuşlar.cepheye gelince haydi uzman çavuşum. Ama mükafata gelince bizi yok sayın.Sayin bakalım sayım rabbim büyük.
Istifa etmis uzman çavuşların hakkını yediğiniz yetmedi.burdan MHP VEKILLERE sesleniyorum milliyetçilik bu mudur ? Istifa etmis uzman çavuşların hakkını siz ne zaman savunacaksınız yada seslerini ne zaman duyacaksınız.CHP vekilleri istifa etmis uzman erbaslarin hakkının bir tek savunuyor ne oldu MHP ye arazide doğuda ayak başladığımız yer kalmadı 2013 'de mesleğe girdik 2016 'da bir kanunla 7 yıl şartı çıkardılar bütün haklarımızı gasp ettiler.nerde adalet?Burdan gariban uzman cavus ailelerine sesleniyorum secim zamanı ALLAH RIZASI IÇIN GUNDEMI TAKIP EDIN EVLATLARINIZIN HAKLARI GASP EDILIYOR BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN CHP VEKILLLERI DAHA YENI ISTIFA EDEN UZMANLAR IÇIN KANUN TEKLIFI SUNDU AMA MILLIYETCI HAREKET PARTISI VE AK PARTI BUNU RED ETTI NEDEN ACABA ?