Jandarma Uzman Erbaş ve Korucu Alımı Hakkında Açıklama

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine en az ilkokul mezunu adaylar arasından korucu alımı ve korucular arasından uzman erbaş alımı hakkında açıklama geldi. İşte o açıklama.

Jandarma Uzman Erbaş ve Korucu Alımı Hakkında Açıklama

Süleyman Soylu 'dan uzman erbaş ve korucu alımı açıklaması. 

Van 'da düzenlenen Güvenlik Korucuları Hizmetiçi Eğitimi 'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada Jandarma 'ya korucu alımına değindi. 

2211 korucunun uzman erbaş olduğunu ifade eden Bakan Soylu bu sayının 5 bine ulaştırılacağını söyledi.

İşte Bakan Soylu 'nun açıklaması:

"5 bin korucumuz uzman erbaş olacak ve bunu sağlayacağız. Tüm korucularımıza cep telefonu verdik. Operasyonlarda daha iyi koordinasyon için. 18882 korucu emekli oldu. Emeklilikten önceki korucu yaşı 33-34 'lerdeydi.

Şimdi yaklaşık bunu 8-9 yaş düşürebilme 

25 bin 118 korucu alımı yaptık ve yaş ortalamasını düzeltiyorum 44 'ten 32 'ye düşürdük. 26 ilde 54 binden fazla korucu görev yapıyor. Emekli olan korucuların yerine çocukları, kardeşleri ya da tavsiye ettiklerini alıyoruz.

Foça eğitim alayınca koruculara 12 ayrı gruna komando eğitimi verdik. "

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >TIKLA KATIL

KORUCU ALIMINDA AÇIKTAN ALIM ÇOK AZ OLDU

Jandarma komutanlıklarına korucu alımları oldukça düşük seviyede oldu. 2019 yılında 20 bin civarında korucu alımı yapılacağı açıklanırken alımların hemen hemen hepsi, emekli olan korucuların yerine çocukları, kardeşleri, akrabaları ve tavsiye ettiklerinin alınmaıs ile gerçekleştirildi. 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ VE KORUCU ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN