Jandarma Uzman Erbaş Alımındaki O Şart Tepki Çekiyor

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı ilk uzman erbaş alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilandaki terhis şartı tepki çekiyor.

Jandarma Uzman Erbaş Alımındaki O Şart Tepki Çekiyor

Jandarma Genel Komutanlığı 22 bin uzman erbaş alımı için yayımlanan ilanda tepki çeken şart.

Jandarma tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan ve ilk olarak kamubulteni.com 'da yer alan ilanda , en az lise mezunu adaylar arasından uzman erbaş alımı yapılacağına yer verildi. İlanın yayımlanmasının ardından adaylar, terhis şartına tepki gösterdi.

UZMAN ERBAŞ ALIMINDAKİ TERHİS ŞARTI

Yayımlanan uzman erbaş alımındaki terhis şartı şu şekilde;

"Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle , terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (04 Nisan 2014 tarihi ve sonrasında terhis olmak.),

Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak"

ASKERLİĞİNİ YAPAN AMA TERHİS ŞARTINA TAKILANLAR

Askerliğini yapan ancak terhis şartına takılan adaylar bu duruma tepki gösteriyor.  Adaylar, askerliğini yapmayan ve 27 yaşında olan birinin ilana başvuru yapabildiğini, ancak 2013 yılında askerliğini yapmış olmasına rağmen başvuru yapamadığından yakınıyor. 

KHK İLE YAŞ ŞARTI ESNETİLMİŞTİ

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile uzman erbaş alımında yaş şartı 27 'ye yükseltilmişti.

TERHİS ŞARTI KALDIRILSIN TALEBİ

Terhis şartına takılan adaylar, bu şartın kaldırılmasını veya esnetilmesini istiyor. 

BAŞVURU TARİHİ

İlana başvurular 19 Mart 2019 günü başlayacak. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

İlan detayları için TIKLAYIN