Jandarma Uzman Erbaş Alımı Sayısı Arttırıldı 2019

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımında sayı arttırıldı. 2019-1 kapsamında daha önce 22 bin uzman erbaş alımı yapılacağı bildirilmişti. Ancak yaşanan son gelişmeler nedeniyle alım sayısı arttırıldı. İşte son gelişmeler.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Sayısı Arttırıldı 2019

Jandarma uzman erbaş alımında yeni süreç ne zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı uzman erbaş alımı için Nisan ayında başvuruları aldı. 22 bin uzman erbaş alımı için 40 bin aday mülakatlara çağrıldı. KPSS 'li ve KPSS şartı olmadan yapılan asayiş-komando uzman erbaş alımında 40 bin adaydan yeterli sayıda alım olmadı.

200 binden fazla kişinin başvuru yaptığı asayiş ve komando uzman erbaş alımında yeterli sayı tamamlanamayınca jandarma yeni bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda kontenjana giremeyen adayların tamamnın da uzman erbaş aımı için seçim aşamalarına çağrılacağına yer verildi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ ETKİSİ

Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesi sonrası 130 bin civarında asker erken terhis oldu. Silahlarındaki askerlerin terhis olması sonrası jandarmada da personel sıkıntısı çekilmeye başlandı. Bu nedenle uzman erbaş alımı için sayı da arttırıldı. 

Bazı adaylar 22 bin kontenjanın yeni grup duyurusu gelmeden tamamlanacağını ve yeni grup duyurusunun gelmeyeceğini iddia etti. Ancak yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle jandarma uzman alımında alım sayısının arttırıldığı bildirildi. 

Jandarma'dan yapılan açıklamada, "Sınavlar sonrasında; Jandarma Genel Komutanlığının personel temin yetiştirme planları ve artan uzman erbaş ihtiyacı doğrultusunda başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar dâhilinde sınava çağrılmayan adayların tamamının, müteakip dönemde yapılacak sınavlara çağrılması planlanmıştır." ifadelerine yer verilmişti. 

3. GRUPTA TÜM ADAYLAR ÇAĞRILACAK MI?

2. grupta adaylar Temmuz sonuna kadar mülakata alınacak. Temmuzun sona ermesi sonrası Ağustos ayında 3. grup duyurusunun gelmesi ve adayların Eylül ayında seçim aşamalarına alınması bekleniyor. 

3. grupta ise tüm adayların çağrılması beklenmiyor. 200 binden fazla başvurunun olması nedeniyle 3. grupta da belirli bir sayının çağrılması, 4. grupta ise kalan tüm adayların mülakatlara alınması bekleniyor. 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ADAYLARI BU SAYFADA

Jandarma asayiş komando uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYINIZ

JANDARMA ASAYİŞ-KOMANDO UZMAN ERBAŞ ALIMI DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN VE BİLDİRİMLERİ AÇIN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için  >>>> TIKLAYIN