Jandarma En Az İlkokul Mezunu Uzman Erbaş Alımı Bekleniyor-Başvuru Şartları 2019

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılının kalan günlerinde en az ilkokul mezunu uzman erbaş alımı yapacak. Farklı branşlara yapılacak uzman erbaş alımında beklenen ilan tarihi ve başvuru genel şartları haberimizde. İşte uzman erbaş alımı detayları.

Jandarma En Az İlkokul Mezunu Uzman Erbaş Alımı Bekleniyor-Başvuru Şartları 2019

Jandarma lojistik ve havacılık uzman erbaş alımı ilanı bekleniyor.

Jandarma Genel Komutanlığı her yıl kendi bünyesine en az ilkokul mezunu adaylar arasından uzman erbaş alımı yapmaktadır. Havacılık ve lojistik branşlarına yapılan uzman erbaş alımında ilan gecikti.

TEMMUZ AYINDA İLAN GELİYORDU

Geçtiğimiz yıl  Jandarma Genel Komutanlığı Temmuz ayında havacılık branşı, Kasım ayında ise lojistik branşlarına uzman erbaş alımı yapmıştı. 

BU YIL GECİKTİ

Jandarma 2019 yılı lojistik ve havacılık branşlarına uzman erbaş alımında ilan hala gelmedi. Asayiş ve Komando branşlarına yapılan uzman erbaş alımında sürecin uzaması, 2. grup duyurusu sornası mülakatların yapılması ve 3. grup duyurusunun hazırlıklarını başlaması , lojistik ve havacılık branşlarına yapılacak alımları geciktirdi.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Jandarma 'nın lojistik ve havacılık branşlarına yapacağı alımda başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık) mezunu olmak
  • Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak
  • Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır.
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleĢme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak
  • Üç yılını doldurmadan tek taraflı sözleĢmesi feshedilmiş ya da ayrılmış olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adli veya askeri mahkemeler tarafından otuz günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûm olmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin Ģeref ve haysiyeti ile bağdaĢmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadıĢı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüĢşri benimsememiş olmak.
  • Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak.
  • Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak. (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak.)

MESLEKÇİ UZMAN ERBAŞ ALIMI

Aşçı, tamirci, sıhhi tesisatçı, şoför, döşemeci, terzi, berber, otoboyacısı, aşçı, kasap, kaloriferci, duvarcı, Sıvacı, Boya ve Alçı Sıvacı, Betonarme Demircisi, ĠnĢaat Kalıpçısı, Fayansçı, Mermerci, Çatı Ustası, metal doğramacı, marangoz, ahşap doğrama ve kaplamacı, ısıtma ve tesisat elemanı, ısı yalıtımcısı, su yalıtımcısı, elektrikçi gibi mesleklere uzman erbaş alımı yapılacak. 

Bu mesleklerde adayların sigorta geçmişi olması ya da ustalık , kalfalık belgesi olması şartları aranır. Öte yandan lise ve üstü mezun olanların bu mesleklerle ilgili bölümlerden mezun olması yeterlidir. 

UZMAN ERBAŞ ADAYLARI BU SAYFADA

Uzman erbaş  adayları bu adreste >> TIKLA KATIL

İLAN TARİHİ BELLİ DEĞİL

Jandarma asayiş ve lojistik uzman erbaş alımının Kasım ayına kalması bekleniyor. Lojistik ve havacılık branşı alımlarının ayrı ayrı yapılması durumunda ilk ilanın Eylül ayında yayımlanması bekleniyor.

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN