Jandarma'dan 30 Bin Uzman Erbaş-JÖAK-JÖPER-JÖH Alımı Açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 2019 yılında yeni asayiş komando uzman erbaş, subay ve astsubay alımı olmayacağı , yeni alımın 2020 yılında olacağı bildirildi. İşte detaylar.

Jandarma'dan 30 Bin Uzman Erbaş-JÖAK-JÖPER-JÖH Alımı Açıklaması

Jandarma'ya JÖH, JÖPER, JÖAK ve uzman erbaş alımı.

Türkiye genelinde yüz binlerce gencin en büyük hayali PÖH veya JÖH olmak. Açıktan özel harekat alımının sona ermesinin ardından gençler Jandarma 'nın yapacağı alımlara yöneldi. Jandarma bünyesinde uzman erbaş, subay, astsubay, JÖH, JÖPER ve JÖAK olmak isteyen adaylar , alımların ne zaman yapılacağını , ilanın ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. 

MEVCUT ALIM

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 asayiş ve komando uzman erbaş alımında seçim aşamaları devam ediyor. 3. grupta mülakata girmeye hak kazanan adaylar Eylül ayında spor ve diğer aşamalara alınmaya başladı.

Adaylar Ekim ayı sonuna kadar Jandarma tarafından mülakat aşamalarına alınacak. Mülakata alınan adaylar , başarılı olmaları durumunda sağlık işlemleri için hastaneye sevk edilecek. Hastaneden de sağlam raporu alan adaylar Jandarma bünyesinde uzman erbaş olmaya hak kazanacak.

4. grup aşaması için duyurunun da Kasım ayında gelmesi bekleniyor. 

2019 YILINDA YENİ ASAYİŞ KOMANDO SUBAY- ASTSUBAY ALIMI YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada bu yılki alım süreçlerinin devam ettiği, 2020 yılında da alımların devam edeceğini söylemişti. 2019-1 uzman erbaş alımında süreç devam ediyor ve bu süreç tamamlanmadan yeni asayiş komando uzman erbaş alımı yapılmayacak. 

Bu nedenle yeni asayiş ve komando uzman erbaş alımı için başvuruların 2020 Mayıs-Haziran döneminde yapılması bekleniyor.

Jandarma 'ya subay ve astsubay alımları ise bu yıl yapıldı. Yeni alım 2020 Mart-Nisan dönemlerinde yapılacak.

2020 YILINDA 30 BİNE YAKIN ALIM

2019 yılında 30 bin civarında jandarma alımı oldu. Yine 2020 yılında da bu civarda uzman erbaş alımı yapılacağı bildirildi. İlanı bekleyen diğer adaylar bu sayfada bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

JÖH-JÖAK-JÖPER ALIMLARI NE ZAMAN?

Jandarma bünyesinde uzman erbaş, subay ve astsubay olan adaylar , daha sonra meslek içi yapılacak JÖAK, JÖH, JÖPER alımlarına müracaat edebilir.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN