Jandarma Astsubay Alımı Açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kadın astsubay adaylarının eğitimleri tamamlandı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından göreve hazır olan adaylar , her koşulda görev yapabilecek. Yeni alım ile ilgili de açıklama geldi. İşte o açıklama.

Jandarma Astsubay Alımı Açıklaması

Jandarma astsubay alımı açıklaması.

Ankara 'da bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 'nde eğitim alan kadın astsubaylar, eğitimlerini tamamladı ve göreve başladı. 

EĞİTİM ZORLUKLARI

Kadın astsubay olmaya hak kazanan  ve eğitimlere alınan adayların yaşadığı zorluklara değinen  Jandarma Teğmen Özlem Gören, "Akademiye ilk başladıklarında tıpkı erkek adaylar gibi intibak eğitimi döneminde sivil yaşamdan farklı bir ortama geldiklerinden dolayı bir takım zorluklar yaşayabiliyorlar. Bu ilk alışma evresini atlattıktan sonra adaylarımızı fiziksel ve psikolojik açıdan güçlendirecek gerekli bütün eğitimler veriliyor. Eğer sevdiğiniz, inandığınız ve kendinizi adadığınız bir işi yapıyorsanız hiçbir şey zor gelmez. Jandarma bir meslekten çok daha fazlası, kimilerine göre yaşamın bir parçasıyken bize göre yaşamın ta kendisi" dedi.

Gören kadın astsubayların her koşulda her yerde görev yapabilecek derecede yetiştirildiklerini söyledi ve  "Biz, tarihten ilham alarak geleceğe yön veren kadınlarız. Bayrağımızın gölgesinde, kanunların izinde milletimize hizmet etmek için her yerdeyiz. Yurdumuzun dört bir yanında asayişte, kaçakçılıkla mücadelede, trafikte, olay yeri incelemede, istihbaratta, terörle mücadelede, doğuda, batıda, yurt içinde ve yurt dışında her yerde kadın astsubaylar görev yapmaktadır"  ifadelerini kullandı..

HANGİ RÜTBE İLE MEZUN OLUYORLAR

Teğmen Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bir aylık intibak eğitimine müteakiben temel eğitim safhasını tamamlayan öğrenciler akademik eğitimden geçerler ve sonra İzmir Foça'da 8 haftalık terörle mücadele kursu görürler. Bu kursun ardından iç güvenlik birliklerine staja gönderilir. Öğrenciler, bizzat aldıkları eğitimleri ve uygulamaları yerinde görürler. Bir yıllık eğitimlerin sonunda da astsubay çavuş rütbesiyle mezun olurlar"

KADIN-ERKEK EĞİTİMLERİNDE FARKLILIK YOK

Gören kadın ile erkek adayların eğitimlerinde farklılık olmadığını söyleyerek, "Bizim mesleğimizde isimlerin bir önemi yoktur. Yiğit Mehmetler olduğu kadar yiğit Ayşeler de vardır bu teşkilatta, astsubaylarımızın aldıkları eğitimler arasında kadın - erkek diye bir ayrım asla söz konusu değildir. Kahramanlığın cinsiyeti olmaz" dedi.

KADIN ALIMI ARTIYOR

Jandarma teşkilatındaki kadın personel sayısının her yıl arttığını, önümüzdeki dönemde yapılacak alımla daha da artacağını söyleyen Gören, "Jandarma Genel Komutanlığı her yıl subay ve astsubay alımlarında toplamın yüzde 10'u oranında kadın personel alımı yapmaktadır. Teşkilatımızdaki kadın personel sayısı her yıl daha da artmaktadır. Bu hayatı yaşamak isteyen, bu haklı gururu tatmak isteyen ve teşkilatlarımızda yer almak isteyen herkes Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin açmış olduğu sınavlara başvurabilirler" dedi.

Kadın-erkek astsubay adayları ile bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

Kadın ve erkek astsubay alımı için yeni ilan 2020 'nin ilk çeyreğinde yapılacak.

İLAN GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN