Jandarma Asayiş ve Komando Uzman Erbaş Temin ve Atama Sürecinde Değişiklik 2020

Jandarma Genel Komutanlığı 81 şehre bir resmi yazı gönderdi. Gönderilen yazıda uzman erbaşların eğitimleri ve komando asayiş uzman erbaşların atamalarında değişiklik yapıldığına yer verildi. İşte değişiklik.

Jandarma Asayiş ve Komando Uzman Erbaş Temin ve Atama Sürecinde Değişiklik 2020

Jandarma eğitim süresi değişti.

Jandarma Genel Komutanlığı taraffından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , jandarma bünyesine yapılacak uzman erbaşların eğitim süreçlerinde, sürelerinde değişiklik yapıldığına yer verildi. 

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in imzasıyla 81 ilde bulunan jandarma komutanlıklarına resmi yazı gönderildi. Gönderilen resmi yazıda jandarma alımında yeni süreç ve süreye yer verildi. 

Söz konusu resmi yazı yürürlüğe girdi ve yeni uygulama ile birlikte; Uzman Erbaşların temel eğitiminin 22 haftası eğitim birliğinde, kalan 2 haftası ise atandıkları birlikte yapılmasının kararlaştırıldığına yer verildi. .

EĞİTİMLER NASIL OLACAK?

Jandarma uzman  erbaşlara verilecek 22 haftalık eğitimde programlar tamamlanacak. Tüm programları kapsayan eğitimden sonra uzman erbaşların atamaları yapılacak. Atamaların yapılmasının ardından uzman erbaşlar ilk görev yerlerinde 2 hafta daha eğitim alacak. Peki sizce eğitim süresi kaç ay olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

UZMAN ERBAŞ ATAMALARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Komando birliklerinden asayiş birliklerine, asayiş birliklerinden atama görecek uzman erbaşların istihdam edilmesi ile ilgili yeni bir çalışma yapılacak.

MÜHİMMATLAR

Eğitici personele eğitimlerde kullanılmak üzere 120 mm'lik havan ve zırhlı araçların monte edilecek otomatik bombaatar ve mühimmatları tertip edilecek.

ADAYLAR 4 'ÜNCÜ GRUP DUYURUSUNU BEKLİYOR

Jandarma geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 2019 -1 uzman erbaş alımına başvuru yapanların tamamını mülakatlara alacağını duyurdu. Ancak hala tüm adaylar eğitime alınmadı. 4 'üncü grup bekleyenler bu sayfada:   TIKLA KATIL

UZMAN ERBAŞ HABERLERİ KAMUBULTENİ.COM'DA. ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN