Jandarma Asayiş ve Komando Uzman Erbaş Alımında Tüm Adaylar Mülakatlara Alınacak mı?

Jandarma 2019-1 ek sınav duyurusu geldi ve adaylar için mülakat tarihleri açıklanmaya başladı. Ancak binlerce aday yine mülakata çağrılmadı. Peki bu adaylar mülakata alınacak mı? Kontenjana giremeyen herkes mülakata alınacak mı? İşte cevap.

Jandarma Asayiş ve Komando Uzman Erbaş Alımında Tüm Adaylar Mülakatlara Alınacak mı?

Jandarma uzman erbaş alımında herkes çağrılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ,  beklenen duyurusunu bugün yayımladı ve adayları seçim aşamasına çağırmaya başladı. 2019-1 'de 40 binlik kontenjan mülakata Mayıs ayında alındı ve seçim aşamaları sona erdi.

Seçim aşamalarının sona ermesi sonucu 22 bin uzman erbaş alımı sayısı tamamlanamadı. Sayının tamamlanamaması ve yeni askerlik sistemine geçileceke olması nedeniyle artan askeri personel ile kolluk kuvveti ihtiyacını karşılamak için Jandarma , kontenjana giremeyenlerin seçim aşamasına çağrılacağını söyledi.

Bu açıklama sonrası ilk duyuru bugün geldi ve adaylara mülakat tarihleri verilmeye başlandı.

HERKES ÇAĞRILACAK

Jandarma konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Jandarma Genel Komutanlığının personel temin yetiştirme planları ve artan uzman erbaş ihtiyacı doğrultusunda başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar dâhilinde sınava çağrılmayan adayların tamamının, müteakip dönemde yapılacak sınavlara çağrılması planlanmıştır"

Kontenjana giremeyen tüm adaylar mülakata çağrılacak. Ancak gruplar halinde Temmuz ve Ağustos aylarında adaylar çağrılacak. 

ÇARILMAYAN BİNLERCE ADAY VAR

Mülakat tarihleri açıklanınca binlerce aday , yine yaş ve KPSS gibi engellere takıldığı için çağrılmadığını gördü. Adaylar herkes çağrılacaktı neden yine kontenjan var? sorularını kamubulteni.com 'a yoğun şekilde sordu.

İŞTE NEDENİ

Kontenjana giremeyen 50 binden fazla aday var. Bu adaylar tek seferde mülakata alınamayacağı için gruplara ayrıldı. Adaylar gruplar halinde 2019 yılı sonuna kadar mülakatlara alınacak. 

İlk grup mülakatları sona erdikten sonra , diğer adaylar da mülakatlara çağrılacak.

MÜLAKATLARI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Diğer uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

DUYURU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN