Jandarma 2020 Korucu Alımı Açıklaması Geldi

Jandarma bünyesine güvenlik korucusu alımı için açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2020 yılı korucu alımının ertelendiğine yer verildi. Peki korucu alımı başvuru şartları nelerdir? İşte başvuru şartları ve korucu alımı hakkında yapılan açıklama.

Jandarma 2020 Korucu Alımı Açıklaması Geldi

Jandarma güvenlik korucusu alımı hakkında açıklama.

2020 yılında jandarmaya binlerce güvenlik korucusu alımı yapılacağı açıklanmıştı. Mezuniyet şartı olmadan  yapılması planlanan güvenlik korucusu alımlarına koronavirüs engeli.

Birçok ilçe , güvenlik korucusu alımı için çalışmalara başlamış ve alım yapacağı sayıları belirlemek için incelemeler yaparken coronavirüs salgının Türkiye 'de de yayılması sonrası alımlar durduruldu. 

Kaymakamlıklar tarafından korucu alımları hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Coranavirüs (COVİT-19) salgını nedeniyle, topluluk halinde yapılacak faaliyetlerin (mülakat, spor testi vb.) istenmeyen hadiselere neden olabileceği değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda; meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi maksadıyla GK alımlarının ikinci bir emre kadar ertelenmiştir."

Korucu alımını bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

KORUCU ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

İlçe ve İl Jandarma komutanlıkları bünyesine yapılan korucu alımlarında başvuru genel şartları şu şekilde oluyor:

- Türk vatandaşı olmak.

- Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikten muaf olmak,

- Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak. (Yeterli başvuru olmadığında yaş şartı 50 'ye kadar çıkarılabiliyor)

- En az ilkokul mezunu olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216 ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak.

- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

- 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.

- Kan davasından hüküm giymemiş olmak.

- Görevi yapmasına engel sağlık sorunu olmaması.

Siz hangi şehre korucu alımı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KORUCU ALIMI İLANLARI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN