Jandarma 2019 İlkokul Mezunu Uzman Erbaş Alımının Neden Yapılmadığını Açıkladı

Jandarma uzman erbaş alımları hakkında bir açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta gelen açıklama ile , 2019 yılında neden lojistik ve havacılık branşlarına alım yapılmadığı belirtildi. İşte detaylar.

Jandarma 2019 İlkokul Mezunu Uzman Erbaş Alımının Neden Yapılmadığını Açıkladı

Jandarma 2019 lojistik branşı uzman erbaş alımının neden olmadığı öğrenildi.

Jandarma Genel Komutanlığı her sene en az ilkokul mezunu adaylar arasından uzman erbaş alımı yapar. Her yıl lojistik sınıfına yüzlerce uzman erbaş alımı yapılmaktadır. Ancak 2019 yılında lojistik sınıfına uzman erbaş alımı yapılmadı. 

ASAYİŞ VE KOMANDO SINIFINA ALIM YAPILDI

2019 yılında asayiş ve komando sınıflarına uzman erbaş alımı yapıldı. KPSS şartı ile ve KPSS şartı olmadan yapılan uzman erbaş alımında adayların komando ve asayiş sınıflarında istihdam edileceğine yer verildi. 

LOJİSTİK VE HAVACILIK BRANŞLARINA ALIM YAPILMADI

Her yıl Lojistik ve havacılık branşlarına da uzman erbaş alımı yapılıyordu. Ancak bu yıl lojistik ve havacılık branşlarına uzman erbaş alımı yapılmadı.

Uzman erbaş adayları bu adreste toplanıyor >> TIKLA-KATIL

JANDARMA 'DAN DUYURU

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, eğitim birliklerine katılacak uzman erbaşlara şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim birliklerine atanan uzman erbaş adayları arasından Lojistik/Havacılık/MEBS/At Bakıcısı (Seyis), Sağlıkçı vb. ihtiyaç duyulması halinde değişik branşlarda ( İTFAİYECİ, AĞIR ARAÇ ŞÖFÖRÜ, ISITMA VE TESİSAT ELEMANI/KALORİFERCİ, AŞÇI, TERZİ, BERBER, ELEKTRİKÇİ, SIHHİ TESİSATÇI, BOYA VE ALÇI SIVACI, KASAP, FIRINCI, BAYAN KUAFÖR, BAHÇIVAN, OTO BOYACI, OTO LASTİK TAMİRCİSİ, OTO ELEKTRİKÇİ, SİLAH TAMİRCİSİ, OPTİK/ELEKTRO OPTİK SİS.TAMİRCİSİ, DÖŞEMECİ, BEYAZ EŞYA TAMİRCİSİ, İNŞAAT KALIPÇISI, DUVARCI, BETONARME DEMİRCİSİ, İŞ MAK.OPERATÖRÜ, ISI YALITIMCISI, ÇATI USTASI, METAL DOĞRAMACI, MERMERCİ, AHŞAP DOĞRAMACI VE KAPLAMACI, SU YALITIMCISI, FAYANSÇI, SIVACI, MARANGOZ, SARAÇ, TORNA TESFİYECİ, SIHHİYECİ, SOLİST, VURMALI ÇALGILAR, MOBİLYA BOYACISI, KOPYA FREZE MAKİNA OPERATÖRÜ, ÇİFT KAFA MAKİNESİ OPR. DAİRE TESTERE MAKİNE OPR. MODÜLER BETON BASKI MAKİNESİ OPR. PLASTİK DOĞRAMA MONTAJCISI, PLASTİK DOĞRAMA TEKNİSYENİ, İŞ MAKİNELERİ TAMİRCİSİ, BETON MİKSERİ OPR. ESKAVATÖR OPR. YÜKLECİ/LODER OPR. SİLİNDİR OPR. İSTİF MAKİNESİ OPR. KOMPRESÖR OPR. RÖMORKLU TRAKTÖR OPR. TREYLER VE ÇEKİCİ ŞÖFÖRÜ, VİNÇ OPERATÖRÜ, ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI, BOBİNAJCI, KULE MEKANİK ONARIMCISI, TEZGAH ONARIMCISI, EROZYON DALMA TEZGAH MAKİNİSTİ, PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNİSTİ, FİBERGLASÇI, BALİSTİK TEÇHİZAT TAMİRCİSİ, BOYACI/METAL, YAZ TEZGAH MAKİNİSTİ, KUMLAMACI, BOYACI LAK/METAL vb.) personel seçimi yapılacaktır. Bu nedenle belirtilen mesleklerde çalışmış ve tecrübe sahibi olanların mesleki yeterlilik belgelerini (DİPLOMA, USTALIK /KALFALIK BELGESİ/BONSERVİS, SERTİFİKA, KURS BELGESİ, ÇALIŞMA BELGESİ, SGK BELGESİ vb.) eğitim birliğine katılışlarında varsa yanlarında bulundurmaları gerekmektedir."

Bu açıklamaya bakacak olursak , lojistik ve havacılık branşlarına yapılacak uzman erbaş alımlarının 2020 yılına ertelendiği, bu yılki eksiklerin , eğitime katılacak adaylar arasından karşılanacağı görüldü.

UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN