2019-1 Jandarma Uzman Erbaş Alımı Sonuçlarında Kontenjana Giremeyenlerden Yoğun Başvuru

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımında on binlerce aday kontenjana girmedi. Kontenjana giremeyen adaylar CİMER 'e yoğun şekilde talep iletmeye başladı. İşte detaylar.

2019-1 Jandarma Uzman Erbaş Alımı Sonuçlarında Kontenjana Giremeyenlerden Yoğun Başvuru

Jandarma uzman erbaş alımında on binlerce aday kontenjana takıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 asayiş ve komando sınınıfı uzman erbaş alımı başvurulaır geçtiğimiz ay alındı. Başvuruların sona ermesinin ardından sonuçlar geçtiimiz gün açıklandı. İlk olarak kamubulteni.com 'un duyurduğu sonuçlarda on binlece aday büyük şok yaşadı. Adaylar , kontenjan sınırlaması nedeniyle mülakata çağrılmadı. 

22 bin uzman erbaş alımı için seçim aşamalarına toplamda 40 bin aday çağrıldı. Aday çağrılmada ise KPSS 'si olmayan adayarda yaş kriteri göz önüne alındı. Yaş kriterinin dikkate alınması nedeniyle on binlerce aday seçimaşamalarına girmeye hak kazanamamıştı. 

YOĞUN BAŞVURU NEDENİYLE BÖYLE BİR KARAR ALINDI

Jandarma bünyesine 2017 yılının Ekim ayında yayımlanan ilanı ile komando uzman erbaş alımı yapılmıştı. Bu alıma 100 binden fazla kişi başvuru yaptığı için seçim aşamaları 2018 yılının sonuna kadar devam etmiş ve 1 yıul boyunca komando ile asayiş uzman erbaş alım ilanına çıkılmamıştı. 

Mülakatlarda yoğunluk olmaması için 40 bin kontenjan getirilmesi kararlaştırıldı ama bu karar , başvuru şartlarını taşıdığı halde on binlerce kişinin mülakatlara girmemesine neden oldu.

ADAYLAR CİMER 'E BAŞVURU YAPIYOR

Kontenjan nedeniyle seçim aşamalarına katılmaya hak kazanamayan adaylar , CİMER 'e kontenjan sayısının arttırılması için taleplerini iletiyor. 

CİMER 'E NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

Adaylar kontenjanların arttırılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi 'ne başvuru yapıyor. 

https://www.cimer.gov.tr/

Yukarıdaki bağlantı adresini kopyalayıp yeni sekmede açabilir ve CİMER 'e uzman erbaş alımında kontenjanların arttırılması talebinizi iletebilirsiniz.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI HAKKINDA BİLGİ GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN