Yavuz Ağıralioğlu: Mülakatlardaki Adaletsizlik Gençlerin Devlete İtimadını Sarsıyor

TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, kamuya memur alımında sözlü mülakatlarda yaşanan adaletsizlikleri dile getirdi. 

Yavuz Ağıralioğlu: Mülakatlardaki Adaletsizlik Gençlerin Devlete İtimadını Sarsıyor

Mülakatlarda yaşanan adaletsizlikler TBMM gündeminde.

Ağıralioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her gün grup odalarımızda, milletvekili odalarımızda talepler, iş talepleriyle karşı karşıyayız. Bu iş taleplerinin arasında haksızlığa, gadre uğradığına dair hissiyatını gözyaşlarıyla buluşturmuş nice pırıl pırıl genç arkadaşımızın çığlıklarına da şahit olmaktayız." dedi.

MÜLAKATLARDA HAK YENİYOR

Ağıralioğlu konuşmasının devamında, "Mülakatta elenmiş olmaktan, gadre uğramış olmaktan, hakkı yendiğini düşünmüş olmaktan, devlete itimadı sarsılmış gencecik çocuklar görmekten biraz muzdaribiz. Yazılı sınavı geçmiş, mülakatta elenmiş, hakkı yendiğine dair kanaatini siyasi partinize hasımlığa döndürmüş bir dünya çığlığa şahit olmaktayım. Bununla ilgili bir kriter oturtmazsak şayet, bizi, temsil ettiğimiz değerlerle beraber saygınlık alanı dışına çıkaracak bu gençlerimiz. Yani dine, imana, mukaddesata, vatana, millete, bayrağa, sadakate davet ettiğimiz gençlerimiz haklarının yendiğini düşündükleri bir yönetim marifetsizliğinin yüzünden devlete, millete sadakat duymamaya başlayacaklar. Dolayısıyla bu mevzuda bir hassasiyet taşınması lazım. 93-95 almış çocuklarımız mülakatlarda elenip yerlerine siyasi taassupla, 73-75 almış çocuklarımız tercih edilince çocuklarımızın adalete olan saygısı, devlete olan hürmeti, devlete olan bağlılığı, vatana olan aidiyeti zayıflar. Burada hak edeni hak ettiği yere getirmek, siyasetin herhâlde birinci vazifesidir. Bu mevzuda iktidar grubunu bir yıldır uyarıyoruz. Uyarmaktan imtina etmiyorum, böyle davranmaktan mutlu olmadığınızı biliyorum ama siyaset taassubu liyakatin önüne geçmemelidir. Bizim beyin göçü verdiğimiz gerçeğini hepimiz biliyorsunuz. Ülkemizde çocuklarımız zaten işsizlik yüzünden yeteri kadar hırpalanıyorlar, yeteri kadar memlekette hak ettikleri kıymeti bulamayacaklarına dair bir endişeyi taşıyorlar ve yurt dışına göçmeye, yırt dışına gitmeye karar vermiş durumdalar." dedi.

Ağıralioğlu açıklamasını, "Onları burada, memleketimizde tutabileceğimiz işlerin başında liyakatlerini istihdam etme imkânı geliyor, bu mevzuda hassasiyetinizi, vatana, millete sadakat ve namus borcununuz olduğunu hatırlatmayı vazife biliyorum ben de, söylüyorum." şeklinde tamamladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA