TSK ve Jandarma Uzman Erbaşları Sevindiren Haber

TSK ve jandarma uzman erbaşları sevindiren son dakika gelişmesi. Kadro , astsubaylığa geçişte yaş düzenlemesi ve ek gösterge zammı meclis gündemine geldi.

TSK ve Jandarma Uzman Erbaşları Sevindiren Haber

TSK ve Jandarma Uzman Çavuşlar ve Erbaşlar dikkat.

İYİ Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan , TBMM 'ye bir kanun teklifi sundu. Verilen kanun teklifi , Türk Silahlı Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığu bünyesindeki uzman çavuşların kadroya alınması amaçlanmıştır. 

TBMM Başkanlığı 'na sunulan ve buradan Plan Bütçe Komisyonu 'na sevk edilen Uzman Erbaş Kanununda ve Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'nde sözleşmeli olarak çalışan uzman erbaşların kadroya alınması ön görüldü. Öte yandan bu kanun teklifi ile uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçişte yaş düzenlemesi yapılması, astsubayların ek göstergelerine zam yapılması amaçlandı.

"Teklif ile, uzman erbaş ve uzman jandarmaların özlük haklarında iyileştirme yapılması amaçlanmaktadır." özeti ile TBMM Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

BİR KANUN TEKLİFİ DAHA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz gün bir kanun teklifi daha gelmişti TBMM'ye . Söz konusu kanun teklfinin metni ve diğer uzmanlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifinin TBMM 'ye gelmesi sonrası PBK 'da gündeme gelecek. Plan Bütçe Komisyonu 'nda kabul edilirse Genel Kurulu 'na gelecek.

UZMAN ÇAVUŞ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN :

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN