Prof. Dr. Ümit Özdağ: Türkiye'deki Suriyeliler Ülkelerine Dönmezse Sayıları 10 Milyon Olacak

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından Türkiye'deki suriyelilerin geleceği ve AB'nin bu konudaki tutumuna ilişkin bir videolu paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ: Türkiye'deki Suriyeliler Ülkelerine Dönmezse Sayıları 10 Milyon Olacak

Suriyelilerin Türkiye'de kalması halinde 2040 yılında sayılarının 10 milyona geleceğini ve bunun neticesinde Türkiye'nin ebediyen Ortadoğu'nun bir parçası haline geleceğini söyleyen İYİ Partili Özdağ, AB'nin bu konuda herhangi bir adım atmaması halinde Ortadoğu sınırının Bulgaristan-Yunanistan sınırına kadar geleceğini söyledi. Türkiye'deki bazı gazete ve STK'lara AB tarafından fonlama yapıldığını ve Suriyelilerin Türkiye'de kalmasına yönelik propaganda emirlerinin iletildiğini söyleyen Prof. Dr. Ümit Özdağ, "  Suriyelilerin Türkiye'ye entegre olması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ , sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

AB'YE GİDEN SURİYELİ SAYISI SADECE 1 MİLYON

2011'de başlayan Suriye iç savaşı, 2019'a kadar ülkemize kadar kayıtlı-kayıtsız 5.3 milyon suriyelinin gelmesi sonucunu doğurdu. Oysa hemen Türkiye'nin sınırlarından başlayan, AB'ye giden suriyeli sayısı 1 milyon civarında. Buna rağmen AB daha fazla suriyeli almıyor. Avrupa Birliği, suriyelilerin Türkiye'de kalması için kaynak ayırıyor, propaganda yapıyor, fonlama yapıyor. Neden Avrupa Birliği, Türkiye'den kat-kat büyükken, daha zenginken Suriyelilerin Türkiye'de kalmasını istiyor. Çünkü, Avrupalılar da biliyor ki, bu kadar büyük bir göçmen yükünü, bu kadar büyük sığınmacı yükünü AB'nin taşıması mümkün değil.

AB, KENDİSİNİN TAŞIYAMAYACAĞI YÜKÜ TÜRKİYE'NİN SIRTINA YÜKLÜYOR

Ama kendi, taşımaları mümkün olmadığı yükü, Türkiye'nin sırtına yüklüyorlar, Türkiye içerisinde Suriyelilerin entegrasyonu projeleri altında AB'nin kaynak ayırdığını, değişik gazeteci gruplarına para aktardığını, onlara Suriyelilerin Türkiye'de kalması konusunda propaganda yapması görevi verdiklerini biliyoruz.  

SURİYELİLERİN TÜRKİYE'YE ENTEGRE OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Suriyelilerin Türkiye'ye entegre olması mümkün değil. Onlar için öncelik, kendi sınırlarına daha fazla suriyeli almamak. AB'nin unuttuğu bir şey var, 5.3 milyon Suriyeli Türkiye'de kalırsa, 2040 yılında sayıları 10 milyonu aşacak,  ve 10 milyon suriyelinin kaldığı Türkiye ebediyen Ortadoğunun parçası haline gelecek.  Ortadoğu'nun sınırı Gaziantep, Hatay'dan Bulgaristan-Yunanistan sınırına taşınacak. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA