Meral Akşener: Milletin Pırıl Pırıl Çocukları İşsiz, Kendi Çocuklarını İhya Ettiler

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündemdeki meseleler ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meral Akşener: Milletin Pırıl Pırıl Çocukları İşsiz, Kendi Çocuklarını İhya Ettiler

Meral Akşener: Milletin Pırıl Pırıl Çocukları İşsiz, Kendi Çocuklarını İhya Ettiler

Emeklilikte yaşa takılanlar, işsizlik ve hükümetin vaatleri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Akşener, işsizlik rakamlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: 

Bunların bir baltaya sap olamamış ne kadar çocuğu-yakını varsa armatör oldu, müteahhit oldu, müdür oldu, zengin oldu.
Milletin çocukları, pırıl pırıl gençlerimiz işsiz. Bakın sağınıza solunuza.  Adını soyadını bile yazamayan ne kadar yakınları varsa ihya ettiler; milletin mutfağına ateş düşürdüler.  Yandaşa bir milyarlık iş yaptırıp, beş milyarlık hazine garantisi veriyorlar. Garanti verdikleri hazine, milletin parası.


Ülkenin gelecek 25 yılı, bu doymak bilmez güruha rehin edildi. Şehirlerde yıllık 100 milyar dolar imar rantı çıkarıp, hortumluyorlar. 
Vakıftı, dernekti deyip belediyeleri vakumluyorlar.  Ama şunu yazın bir kenara; Artık her şey gün yüzüne çıkıyor. Bakın, sadece Ankara’dan örnek vereyim: 
Geçtiğimiz günlerde, Sayın Mansur Yavaş, bir ihale sonucunu açıkladı. Bu beylerin, üç yıl önce 1 milyar liraya ihale ettikleri iş, bugün 180 milyon liraya ihale edildi. El insaf. 
Beş katı beş…
Belediyeler teker teker borçlarını açıklıyor:
Kişi başına beş binle, on bin lira arası borç yapmışlar.
Bunlar, yalnızca devleti değil, belediyeleri de borç batağına gömmüşler.
Neymiş gönül belediyeciliği… 
Bunların her işi böyle. 
Köprülerde, otoyollarda, tünellerde hep aynısını yaptılar. 17 yıllık ekonomi politikasının özetidir bu. Milletin çocuklarına “yok” çekenler milletin kaynaklarını, işte böyle yağmalıyorlar. Aziz milletim, bunları not alın;
Har vurulup harman savrulan bu para, sizin paranız.
Çoluğunuzun, çocuğunuzun nafakası. Senin bugününü yiyip bitirdiler, çoluk çocuğunun geleceğinden çalıyorlar, hakkından yiyor, yediriyorlar.
Bu düzen böyle sürsün diye de, hukuku, demokrasiyi ayaklar altına alıyorlar. Millet iradesine darbe vuruyorlar.
Türkiye dibe vurmuş, bunlar hala İstanbul’daki rantın peşindeler...

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA