Meral Akşener Başsavcılığa Başvurdu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Savcılığa dilekçe verdi ve hakkında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında ifadesinin alınmasını istedi.

Meral Akşener Başsavcılığa Başvurdu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener , ifadesinin alınması için başsavcılığa başvuruda bulundu.

İYİ Parti 'den yazılı bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Akşener'in başvuru dilekçesi avukatları tarafından Başsavcılığa iletildiği bildirildi.

Parti tarafından verilen dilekçede, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığının olmadığı  belirten Akşener, 2015 yılında MHP'de olağanüstü kurultay talebi ile hukuki mücadele yürüttüklerini, aleyhte kararlar üzerine İYİ Partiyi kurduklarını ifade etti.

İYİ Parti 'yi kurdukları süreç içinde , hakkında FETÖ soruşturması başlatılmasına dikkati çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde ise dosyaya "gizlilik kararı" konulduğunu anımsattı.

Akşener, Başsavcılığa verdiği dilekçesinde, Mecliste grubu bulunan İYİ Partinin Genel Başkanı olarak "FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması" için verdikleri önergenin iktidar partisi ve ortağı MHP tarafından reddedildiğini belirterek 2016-2019 yılları arasında ilgili soruşturmanın neden ilerleme kaydetmediği hususunun açıklığa kavuşturulması talep etti.

FETÖ ile mücadelenin siyasi ayağının , verdiği beyanlar doğrultusunda çok daha hızlı ve doğru etkili şekilde tespit edilmesi için hakkında , devam eden soruşturma dosyasının üzerindeki "gizlilik kararının" ivedi olarak kaldırılmasını ve ivedi olarak ifadesine başvurulması talebini iletti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA