Mecliste Fındık Fiyatları ve TMO Açıklaması

Fındık fiyatları ile ilgili TBMM'de dikkat çeken bir açıklama geldi. İYİ Partili Hayrettin Nuhoğlu yaptığı açıklamada TMO'nun önceden tarih vermesinin , fındık fiyatlarını düşürdüğünü söyledi.

Mecliste Fındık Fiyatları ve TMO Açıklaması

TMO 'ya fındık fiyatları tepkisi.

İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde bir konuşma yaptı. Nuhoğlu yaptığı konışmada fındık fiyatlarına değindi ve fiyatların düşmesinde TMO 'nun tarih açıklamasının etkili olduğunu söyledi. 

Nuhoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Toprak Mahsulleri Ofisi, 17 Şubat 2020 tarihinde yayınladığı duyuruyla, 20 bin ton fındığı 2 Mart tarihinden itibaren satışa çıkaracağını açıklamıştır. Bu kadar yüksek miktarda fındığın satışa sunulması, serbest piyasada kabuklu fındık fiyatının düşmesine neden olmuştur. Toprak Mahsulleri Ofisinin, fındık satış tarihini makul zamandan önce ilan etmesi arz-talep dengesini üretici aleyhine bozacak, büyük fındık tüccarlarına aşırı kazanç sağlayacaktır. Son yıllarda üreticisini mutlu etmekten uzak kalan ve dolar karşısında aşırı değer kaybeden bu stratejik ürüne müdahale edilmesi, ürününü değerinde satmak için bu zamana kadar bekleyen üreticiyi devlet eliyle zarar ettirme anlamına gelmektedir. Yetkililerden talebimiz, bu satış politikasından vazgeçilerek piyasanın kendi serbest ticaret koşullarında çalışmasına müsaade etmesidir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA