Kanun Teklifi Geldi: Koronadan Dolayı Hayatını Kaybeden Sağlık Personelleri İçin Şehitlik

Koronavirüsten ve koronavirüse karşı verdiği mücadele nedeniyle hayatını kaybeden sağlık personellerinin şehitlik makamına atfedilmesi için kanun teklifi sunuldu.

Kanun Teklifi Geldi: Koronadan Dolayı Hayatını Kaybeden Sağlık Personelleri İçin Şehitlik

Coronadan hayatını kaybedenlerin şehit sayılması için kanun teklifi geldi.

Korona pandemisi nedeniyle sağlık personelleri oldukça üstün bir gayret ile çalışıyor. Tüm Türkiye 'de hamile, 60 yaş üstü dahil olmak üzere tüm sağlık personellerinin izinleri iptal edildi. Oldukça yoğun çalışan sağlık personellerinden kroonavirüs nedeniyle profesörler ve diğer personeller hayatını kaybediyor. 

601 SAĞLIK PERSONELİ

Sağlık personelleri de koronavirüse yakalanıyor. Son olarak 2 gün önce sağlık Bakanı , gözyaşlarını tutamayarak 601 sağlık personelinin koronavirüse yakalandığını söyledi.

BİLİM KURULU ÜYESİ KORONAYA YAKALANDI

Önceki gün düzenlenen basın toplantısında Bakan Fahrettin Koca, koronavirüs Bilim Kurulu üyesinin koronaya yakalandığını söyledi. Bakan kurul üyesinin ismini vermeyeceğini söyledi.

İYİ PARTİ 'DEN TEKLİF

İYİ Parti Milletvekilleri Dursun Müsavat Dervişoğlu ile Lütfü Türkkan , TBMM 'ye bir kanun teklifi sundu. Sunulan "3/11/1980 Tarih ve 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" adlı kanun teklifinin amacı şu şekilde bildirildi:

"Teklif ile, sağlık meslek mensubu olarak addedilen personelin, kamu sağlığını tehdit eden salgın hastalıkların varlığı halinde gerekli tedaviyi sağlamak amacıyla göstermiş oldukları faaliyet esnasında ya da neticesinde hayatlarını kaybetmeleri durumunda şehit olarak kabul edilmeleri ve yakınlarının kanunen şehitlik makamına atfedilmiş hükümler uyarınca işlem görmeleri amaçlanmaktadır." 

İşte kanun teklfinin tam metni:

BAKAN FAHRETTİN KOCA 'DAN ŞEHİTLİK AÇIKLAMASI

Önceki gün düzenlenen basın toplantısında Sağlık Bakanı, koronadan dolayı hayatını kaybeden sağlık personellerine şehitlik verilmesini istediğini dile getirmişti. 

Siz de bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.