İYİ Parti’ye Katılan Fakıbaba: Burada Bulunmamın Tek Sebebi...

Geçtiğimiz hafta AK Parti'den istifa etmesi ile bir anda gündeme gelen ve İYİ partiye katılacağı öğrenilen Ahmet Eşref Fakıbaba, nihayet İYİ Parti'ye resmen katıldı. Fakıbaba’nın rozetini partinin grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı. Fakıbaba, İYİ Parti’deki ilk konuşmasında çok dikkat çeken mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderme yaparken partiye son zamanlarda katılan Turhan Çömez ile Fakıbaba’ya seslendi.

İYİ Parti’ye Katılan Fakıbaba: Burada Bulunmamın Tek Sebebi...

Bazı Kişilerle Beraber Olmayacağım İçin Mutluyum

Ahmet Eşref Fakıbaba, yapmış olduğu açıklamada 2023 senesinde üyesi olduğu AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma avantajı yakaladığını söyledi. Bu avantajlı kendisine veren bütün devlet büyüklerine ve Şanlıurfa halkına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Bu sene içerisinde çok değerli arkadaşlarının olduğunu ve onlardan ayrıldığı için ayrıca üzgün olduğunu söyledi.


Fakat ahlaki ve siyasi anlayışına uyum sağlamayan bazı kişilerle artık bundan sonra beraber olmayacağı için mutlu olduğunu söyledi. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için kendisine oy veren Şanlıurfalı hemşerilerine saygısızlık olmaması açısından milletvekilliği görevinden istifa ettiğini ve aldığı bu kararın Türkiye'ye hayırlara vesile olmasını diledi.

Rozetini Meral Akşener Taktı
Bugün iyi Parti'nin grup toplantısının başında İYİ Parti'ye katılım sağlayan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya rozetini bizzat İYİ Parti lideri Meral Akşener taktı. Fakıbaba, daha sonrasında bir konuşma yaptı.

Ahmet Eşref Fakıbaba: Akşener Beni Onurlandırdı

İYİ Parti grup toplantısında yapmış olduğu ilk konuşmada Ahmet Eşref Fakıbaba şunları söyledi;

“Aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir siyasetçi olarak siyasete ilk defa başlıyor gibi kendimi heyecanlı hissediyorum. Değerli milletimize sevgilerimi arz ediyorum. Bugün burada olmamın bir tek sebebi vardır ki o da milletime duyduğum hizmet aşkıdır. Sayın genel Başkanım; gelirin tüm milletimize adil bir şekilde dağıtıldığı, kişilere menfaatlere uyarlanan değil herkese eşit davranılan bir hukuk ve adalet sisteminin olduğu ve hatta en önemlisi kutuplaşan toplum yerine birlik içerisinde bir Türkiye hayal ediyorum. Şimdi her şey iyi yapmanın hatta çok iyi yapmanın zamanı gelmiştir. Nazik davetiyle beni onurlandıran sayın genel başkanıma şükranlarımı arz ediyorum.”

Dedi.