İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk: Bu Bütçede İşsiz Milyonlarca Genç için Umut Yok

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 2020 bütçesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk: Bu Bütçede İşsiz Milyonlarca Genç için Umut Yok

TBMM'de görüşmelerine başlanan 2020 Bütçesinin işsiz gençlere umut olamayacağını söyleyen Koncuk, 2020 yılı bütçesinde verilen sözlerin unutulduğunu, asgari ücretlinin, memur ve emeklinin düşünülmediğini söyledi.

Sosyal medya hesabından Bilge Kağan'ın ve Şeyh Edebali'nin sözlerini hatırlatarak bir paylaşımda bulunan Koncuk şunları söyledi: 

Türk Devlet geleneğinde, iktidarlara düşen görevi, asırlar önce Türk Bilge KAĞAN şöyle açıklamış,” Açları doyurdum, çıplakları giydirdim. Yoksul milleti zengin kıldım.” Benzeri ifadeyi, Şeyh Edebali de, “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” veciz sözüyle vurgulamıştır. Ya şimdi?

Şu an TBMM’de görüşülen 2020 bütçesi, bu yönüyle baktığımızda Türk devlet geleneği ile de bağdaşmamaktadır. 2020 bütçesine, işsiz milyonlarca gence umut yok, adil gelir dağılımı yok. Ne var, bol bol ceza ve vergi var. Bu bütçenin insanı koruma, var etme anlayışı ile ilgisi yok!

2020 bütçesinde, 3600 ek gösterge sözü yok. Sözler yine unutulmuş. Vergi dilimlerinin yarattığı cendereden kurtuluşun çaresi yok. Çiftçi yok, esnaf yok. Asgari ücretten vergi muafiyeti yok. Memur ve emekliye %4, işçiye %3 zam ile nasıl geçireceğinin reçetesi yok. Hayrolsun!