Fahrettin yokuş: "Eli Silah Tutan Suriyelileri Eğitip Kendi Vatanlarını Kurtarmaya Gönderelim"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş bir son dakika açıklamasında bulundu ve hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

Fahrettin yokuş: "Eli Silah Tutan Suriyelileri Eğitip Kendi Vatanlarını Kurtarmaya Gönderelim"

Fahrettin Yokuş 'tan Suriyeliler açıklaması.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş bir son dakika açıklamasında bulundu. Yokuş yaptığı açıklamada rejimden kaçarak Türkiye 'ye gelen Suriyelilerden eli silah tutanların askeri eğitim verilerek Suriye 'ye gönderilmesini istedi. 

AK Parti ’nin Suriye politikasının yanlış olduğunu ve bu yanlışlar nedeniyle  askerlerimizin şehit olduğunu söyleyen Fahrettin Yokuş, “Rejimden kaçarak Türkiye’ye sığınan eli silah tutan bütün Suriyelilerin devletimiz tarafından askeri bir eğitim verilerek kendi vatanlarını kurtarmaya gönderilmesini arzu ediyoruz”  dedi.

Konya’da partisinin Karatay ilçesi 2 ’nci Olağan Kongresine katılan ve burada konuşan Yokuş, dikkat çeken sözler söyledi. Sözcü 'den Müslüm Evci ’nin haberine göre, Kongre sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fahrettin Yokuş, Suriye politikasının yanlış olduğunu belirterek hükümeti eleştirdi. 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti Suriye politikasını yeniden gözden geçirmeli” diyerek sözlerine başlayan  Yokuş, şunları söyledi:

“AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlış Suriye politikası yüzünden gencecik vatan evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Bunun yanında 2011 yılından beri ülkemize akın akın Suriyeli göçü yaşanıyor. Şu an kayıtlı ya da kayıtsız Suriyeli sayısı 5 milyonu aştı ve hala sınır kapımıza dayananlar var”

ŞEHİT HABERİ DUYMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Suriye 'den şehit haberi duymaya tahammül kalmadığını söyleyen Yokuş, "Bizim artık Suriye’den şehit haberi duymaya tahammülümüz yok Bizim gençlerimiz Suriye’de şehit düşerken Suriyeli gençlerin ülkemizde keyif yaşaması hepimizin canını acıtıyor.Şu anda devam eden İdlip savaşında Mehmetçiğimiz ÖSO ile birlikte hareket ediyor. Ülkemizde bulunan yaklaşık 5 milyon Suriyelinin en az 1 milyonunun eli silah tutabilecek insanlardan oluşuyor.Rejimden kaçarak Türkiye’ye sığınan eli silah tutan bütün Suriyelilerin devletimiz tarafından askeri bir eğitim verilerek kendi vatanlarını kurtarmaya gönderilmesini arzu ediyoruz. " dedi.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA