Emeklilerin Bayram İkramiyesine Zam ve Memurlara Bayram İkramiyesi Teklifi

Bilindiği üzere dini bayramlardan önce emekli vatandaşlara 1000 'er TL 'lik bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 1000 TL'lik miktara zam gelmesi ve her sene TÜFE oranında artış yapılmasını, öte yandan memurlara da bayram ikramiyesi ödenmesini istedi. İşte kanun teklifi.

Emeklilerin Bayram İkramiyesine Zam ve Memurlara Bayram İkramiyesi Teklifi

Emeklilerin bayram ikramiyesine zam ve devlet memurlarına ikramiye verilmesi teklifi meclise geldi.

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM'ye bir kanun teklifi sundu. İYİ Partili vekilin imzası ile sunulan kanun teklifi emeklileri yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz gün Meclise sunulan ve 10 Temmuz günü Plan Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na gelen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi 'nde emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılması talep edildi. 

TEKLİF ÖZETİ

TBMM 'ye sunulan kanun teklifinde emeklilerin 1000 TL olan bayram ikramiye miktarlarının 1500 TL 'ye çıkarılması öngörüldü ve "Teklif ile; Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emeklilere ödenen 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyelerinin, 1.500 TL'ye çıkarılarak her yıl tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) artış oranına göre artırılması ve söz konusu ikramiyelerin Devlet memurlarına da ödenmesi amaçlanmaktadır." denildi.

GEREKÇESİ

Kanun teklifinin gerekçesi Fahrettin Yokuş tarafından şu şekilde belirtildi:

KANUN TKELİFİNİN TAM METNİ

ŞİMDİ NE OLACAK?

Söz konusu teklif Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na geldi. Önümüzdeki günlerde toplanacak komisyonda kanun tekliflerinin gündeme alınıp alınmaması oylanacak. İYİ Parti Konya vekili Fahrettin Yokuş tarafından sunulan teklifin gündeme alınması ve komisyonlardan geçmesi durumunda kanun teklifi Meclis Genel Kurulu 'na sevk edilecek. 

Süreç hakkında haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirebilirsiniz.