Atatürk'e hakarete bir suç duyurusu da Fahrettin Yokuş’tan 

Ayasofya'da devlet erkânının katıldığı icazet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alarak lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında bir suç duyurusu da İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’tan geldi. 

Atatürk'e hakarete bir suç duyurusu da Fahrettin Yokuş’tan 

Yıldırım Beyazıt Camisi eski imamı Mustafa Demirkan, 28 Mayıs 2021 günü Ayasofya Camisi'nde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' programında verdiği vaazda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına üstü kapalı olarak hakaret edip lanet okumuştu. İmam Demirkan'ın, Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı hakaret dolu vaazı tartışmalara neden olmuş ve birçok kesimden tepki toplamıştı.

“BU ZİHNİYETLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alarak lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında bir suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan Yokuş şunları söyledi:

“Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii Eski İmamı Mustafa Demirkan'a Atamıza hakaret etmekten dava açtım. Canları ve kanları pahasına bu aziz vatanı bizlere emanet eden Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz ecdadımızın hatırasına değil hakaret etmek, buna cüret etmelerine dahi izin vermeyeceğiz. Bu cennet vatana kastedenleri bertaraf eden ve Cumhuriyetimizi kuran Atamıza dil uzatıp müstakil Türk vatanını müstemleke zihniyetleriyle karıştırmak isteyenlerle mücadelemiz sürecektir.”