Asgari Ücretliye Ek Ödeme TBMM'ye Geldi

Asgari ücrete 375 TL zam için teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyona gelen teklif ile asgari ücretliye her ay 375 TL ek ödeme yapılması öngörüldü. İşte kanun teklifinin tam metni.

Asgari Ücretliye Ek Ödeme TBMM'ye Geldi

Asgari ücretliye 375 TL zam teklifi mecliste.

Asgari ücretten gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır. Yıllık yüzde 15 'lik vergi dilimine giren asgari ücretli vatandaşların maaşından bu oranda kesinti yapılır.

ASGARİ ÜCRET VERGİ DETAYLARI

2020 yılı için asgari ücret tutarı 2943 TL 'dir. Ancak bu ücretten bazı kesintiler yapılmakta ve asgari ücretlinin eline 2334 TL geçmektedir. Yapılan kesintiler ise şu şekilde:

412,02 TL sigorta primi,

29,43 TL işsizlik sigortası fonu kesintisi,

22,34 TL Damga Vergisi,

375,23 TL Gelir Vergisi Kesintisi.

Toplam kesinti: 839,02.

Devletin AGİ desteği: 220,73 TL.

AGİ çıkarıldığında toplam kesinti: 618,29 TL.

GELİR VERGİSİ ALINMASIN

İYİ Parti 'den iki milletvekilinin sunduğu kanun teklifinde, asgari ücretlinin maaşındna her ay kesilen 375 TL 'lik gelir vergisi kesintisinin yapılmaması amaçlanmıştır. Söz konusu kanun teklifinin gerekçesi ise şu şekilde:

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

NE OLACAK?

İYİ Partili Lütfü Türkkan ve Dursun Müsavat Dervişoğlu tarafından TBMM 'ye sunulan kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. Komisyonda önümüzdeki günlerde gündeme gelecek. Komisyonda görüşülecek kanun teklifi , eğer onaylanırsa TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilecek.

KANUN TEKLİFİ SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN