Asgari Ücrete Vergi Zammı ve KYK Borçları Teklifi Mecliste

Son dakika haberi: Asgari ücretten vergi alınmaması ve vergilerin asgari ücretlilere verilmesi ile KYK borçları hakkında önemli teklifler TBMM Genel Kurulu'nda. İşte yapılan açıklama.

Asgari Ücrete Vergi Zammı ve KYK Borçları Teklifi Mecliste

Asgari ücret ve KYK borçları ile ilgili kanun teklifi.

TBMM Genel Kurulu önceki gün toplandı. Düzenlenen Genel Kurul toplantısında dikkat çeken açıklamalar geldi. Meclis Genel Kurulu 'na sunulan kanun teklifleri sırasında söz alan Dursun Müsavat Dervişoğlu, parti olarak verdikleri kanun tekliflerine değindi ve bu kanun tekliflerine destek verilmesini , milyonlarca vatandaşın sorunlarının bu kanun teklifleri ile çözüme kavuşturulabileceğini söyledi. 

BİR DİZİ KANUN TEKLİFİ

İYİ Parti Milletvekili Dervişoğlu yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu 'na bir dizi kanun teklifi sunduklarını , bu kanun teklifleri ile KYK borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesi ve asgair ücretten gelir vergisi alınmamasını istediklerini söyledi.

"İYİ PARTİ Grubu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir dizi kanun teklifi verdik" diyerek sözlerine başlayan Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Gelin hep birlikte bu kanun tekliflerini konuşalım, yasalaştıralım, Türkiye Büyük Millet Meclisi de sorumluluğunun gereğini yerine getirsin, bir nebze olsun milletimizin nefes almasına katkı sağlasın. Verdiğimiz kanun teklifleri: Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın gelir vergisinden muaf tutulması. İki, Kredi ve Yurtlar Kurumu tüm borçlarının bir yıllığına faizsiz olarak ertelenmesi. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartının kapsamı genişletilsin ve prim yatırma gün sayısı 450 günden 150 güne indirilsin; bu, üçüncü teklifimiz. Yap-işlet-devlet modeliyle hayata geçirilen köprü ve otoyollar için ödenen garanti geçiş ücreti pandemi süreci geçene kadar iptal edilsin yani en azından bu süreç atlatılana kadar ödemeler durdurulsun. Beşinci kanun teklifimiz, elektrik, doğal gaz ve su fatura tüketim bedellerinin 01.07.2020 tarihine kadar ilgili bakanlıklar tarafından karşılanması, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması, elektronik haberleşme ve fatura ödemelerinin gecikmesi durumunda verilen hizmet durdurulmasının ortadan kaldırılması."

KYK BORÇLARI 3 AY ERTELENDİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında KYK borçları 3 ay ertelendi. Açıklamayı önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. 

ASGARİ ÜCRET VE KYK TEKLİFİ

Müsavat Dervişoğlu  Genel Kurulda yaptığı açıklamada, asgari ücretten gelir vergisi alınmamasını , asgari ücretli vatandaşlarun alınan yıllık yüzde 15 'lik gelir vergisinden muaf tutulması teklifini sundu.

Daha önce KYK borçlarının silinmesi için verilen kanun teklifi kabul edilmemişti. İYİ Parti , KYK borçlarının 1 yıllığına faizsiz şekilde ertelenmesi için teklifini sundu.

Siz de taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN

KYK be asgari ücret düzenlemesinden bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN