Son Dakika: Sabiha Gökçen'deki Uçak Kazasında 3 Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul Sabiha Gökçen 'deki uçak kazası sonrası İstanbul Valisi bir açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Son Dakika: Sabiha Gökçen'deki Uçak Kazasında 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Sabiha Gökçen 'deki uçak kazasından acı haber.

Önceki akşam İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 'na gelen bir uçak , iniş sırasında arızalandı ve 30-40 metre kala düştü. Uçak 3 parçaya bölündü ve içindeki yolcu ile mürettebat yaralandı.

Bölgeye gelen ekipler yaralıları hastaneye kaldırırken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir açıkalama yaparak bilançoyu duyurdu. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan uçaktaki 174 yolcu ve 6 mürettebatın yaralandığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Yaralılarımız İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenen hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır. Yaralılarımızdan 4'ünün sağlık durumu orta ağır, diğer yaralılarımızın durumu stabil olarak bildirilmiştir."

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı VIP Konferans Salonunda bir basın açıklamasında bulunan Vali Yerlikaya,  PC2193 sefer sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının saat 18.19 'da Sabiha Gökçen Havalimanı 'na iniş yaptığı sırada pistten çıktığını ve kaza geçirdiğini ifade etti.

Kriz Merkezinin olay sonrası çalışmaya başladığını aktaran Yerlikaya, "Meydana gelen kazada, uçakta bulunan 175 yolcu, 2 bebek, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi mürettebatın, toplam 183 kazazedenin güvenli bir şekilde tahliyesi için 112 Acil Sağlık, 110 İtfaiye, AFAD ve HEAŞ ekipleri anında müdahale etti. Hava yolu şirketi tarafından uçakta 12 ülkeden, 22 yabancı uyruklu yolcu bulunduğu bildirilmiştir." dedi.

3 kişinin kaza sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Yerlikaya, "174 yolcu ve 6 mürettebat yaralanmıştır. Yaralılarımız İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenen hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır. Yaralılarımızdan 4'ünün sağlık durumu orta ağır, diğer yaralılarımızın durumu stabil olarak bildirilmiştir. Tedavi altındaki yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi almak isteyen yolcu yakınları, 'SABİM ALO 184' telefon hattını arayarak bilgi alabilirler. Havalimanı pisti saat 04.00'ten itibaren kullanıma açılacaktır. Olayın meydana geliş nedenlerinin tespiti için geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır. Milletçe hepimizi derinden üzen bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet,kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA