Öğretmenin E Okul Şifresini Ele Geçiren Öğrenci Kendisini Mezun Etti: Öğretmen Hakkında Dava Açıldı

Son dakika haberi: İstanbul Fatih 'te bir kız öğrenci, öğretmenin e okul şifresini ele geçirdi ve kendi notlarını değiştirerek mezun oldu. Öğretmen hakkında 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Öğretmenin E Okul Şifresini Ele Geçiren Öğrenci Kendisini Mezun Etti: Öğretmen Hakkında Dava Açıldı

Şifreyi ele geçiren öğrenci , kendisini mezun etti.

İstanbul 'da meydana gelen olayda, Fatih Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'ne  gçetiğimiz yıl Nisan ayında bir ihbar geldi.

Söz konusu ihbarda , Fatih 'te bir lisede görsel sanatlar öğretmeni Muharrem V 'nin e okul şifresinin ele geçirildiği ve okulda okuyan bir kız öğrencinin notlarının değiştirildiğine yer verildi. 

Söz konusu ihbar sonrası polis ekipleir harekete geçti ve olayla ilgili soruşturma başlattı. Sabah Gazetesi 'nden Dilek Yaman'ın bugün kaleme aldığı haberine göre polis ekiplerinin başlattığı soruşturmada  lise öğrencisi Buse G.'nin ders notlarının çeşitli dönemlerde 'Muharrem V.' kullanıcısı tarafından değiştirildiği, bunun tesadüfi bir durum olmadığı ve art arda yapıldığı fark edildi. Kısmen ihmal varsa dahi kasıtlı bir durum olduğu tespit edildi ve öğretemen  Muharrem V. 'nin ifadesi  alındı. 

İfadesinde Muharrem V. "O dönemde kendi telefonumda internet yoktu. Buse G. isimli öğrencim 'Benim internetim var hocam' diyerek kullanabileceğimi söyledi. Ben de telefonundan sınıfların notlarını girdim ve sistemden çıkış yaptım. Ancak öğrencinin telefonuna şifremi kayıt edecek şekilde ayarlamış olduğunu düşünüyorum" dedi. 

ÖĞRETMEN HAKKINDA DAVA AÇILDI

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren savcılık, öğretmen hakkında görevi kötüye kullanmak suçlaması ile dava açtı. 

Olayla ilgili hazırlanan İddianamede, öğretmenin öğrencinin telefonunda not girişi yapması, şifrenin öğrencinin eline geçmesine sebep olmasının ihmalkar bir davranış olduğuna yer verildi. Bu şekilde öğrencinin mezun olmasının ihmali aşan kasti bir davranış olduğu, okul şifresini vererek notlarının değiştirilmesine neden olduğu anlatıldı.

Öğretmen Muharrem V.'nin iki yıla kadar hapsi istendi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA