Metroda Başörtülü Kadına İğrenç Saldırı (Kara Fatma Kimdir?)

İstanbul Metrosu 'nda başörtülü kadına iğrenç saldırı düzenlendi. Bir kişi, başörtülü kadına Kara Fatma dedi ve hakaretler yağdırdı.

Metroda Başörtülü Kadına İğrenç Saldırı (Kara Fatma Kimdir?)

Başörtülü kadına çirkin saldırı.

Geçtiğimiz haftalarda başörtülü bir öğrenciye sokak ortasında yumruklu saldırı düzenlenmişti. O saldırı sonrası bir olay daha meydana geldi. İstanbul metrosunda bir kadın, başörtülü kadınlara  herkesin ortasında bağırdı ve hakaretler yağdırdı. Metroda bir yolcu tarafından çekilen ve sosyal medya üzerinde kısa sürede yayılan görüntülerde, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın, başörtülü kadınlara bağırıyor ve onlara "Kara Fatma" diyerek hakaret ediyor.

Tartışma sonrası olay biranda büyüdü ve metronun içinde kargaşa yaşandı. ORtalığın karıştığı görüntülere bakınca , iğrenç saldırıya maruz kalan başörtülü kadının "Polis istiyorum, polis çağırın" diyerek bağırdığı görüldü. Ona saldıran kadın ise "Kara Fatma" diyerek ona hakaret etmeyi sürdürdüğü görüldü

Söz konusu görüntüler sosyal medya üzerinde kısa süre içinde yayıldı. Bu görüntülerin Twitter 'da yayılması üzerinde Kara Fatma kelimesi  TT oldu. 

İşte tepki çeken o görüntüler.

Kara Fatma kimdir? Nedir?

"Kara Fatma" kelimesi bir hakaret cümlesi değildir. Bunu hakaret olarak kullananlar baştan aşağı cehalet örneğidir. 

Kara Fatma olarak bilinen Fatma Seher 'in cesareti ve fedakarlığı, Türk kadınının kurtuluş mücadelesindeki katkıyla bilinir.

Fatma Seher Sivas Kongresi 'nde Mustafa Kemal 'in izniyle savaşa katılır. Kara lakabını ve üsteğmen rütbesini Mustafa Kemal'den alır İstiklal Harbinde 300 kişilik birliği komuta eder.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA