Mafya Artık Sitelerde: Yüksek Aidat Topluyorlar Bir de...

Zorbalık site içerisinde de var. Bazı site yöneticileri, topladıkları yüksek aidatlarla gündeme gelirken işi daha da ilerlettiler ve şiddete başvurdular.

Mafya Artık Sitelerde: Yüksek Aidat Topluyorlar Bir de...

Sitede bir ay elektriksiz susuz kaldılar.

Siştede kalan, masrafını , aidatlarını ödeyen kişiler, oturdukları konutları bırakmak zorunda kaldı. Mafya olarak adlandırdıkları site yönetimleri ile davalık olan site sakinleri, 1 ay evinde susuz elektriksiz kaldı. 

Çok yüksek aidatlar ve usulsüzlükler ile gündeme gelen bazı site yönetimleri , şiddetle gündeme geldi.  CNN Türk'ee açıklamada bulunan Fatma Yağmur Köçmen, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Hiçbir şekilde can güvenliğimiz yoktu. Bir çete mafya buraya çökmüş durumdaydı. 50-60 kişi dolaştırıyorlardı. Silahlı kişiler, usulsüz, hiç imza atılmadan, hiç toplantı yapılmadan ek bütçe çıkardılar. Daireleri borçlandırdılar. Daireleri icradan satışlara çıkardılar. Kendi namlarına satın aldılar daireleri. Özellikle yabancı uyrukluları, iletişimleri olmayanları tercih ettiler.

Yaklaşık 100 kişi çalıştırmışlar. Hiç bilgimiz yok. Köydeki akrabalarını kendi çocuklarını SGK'lı göstermişler. SGK'ya milyon borçlandık. Elektrik kurumuna milyon borçlar. İSKİ’ye milyon borçlar. Vergiye borç. Her yere borç çıktı.

İTİRAZ EDENLERE DAYAK

Şiddete maruz kaldık. Evlerimize giremedik. Polis koruması talep ettik. o şekilde evlerimize girip çıkmaya başladık. Sırf yönetime dava açtığım için elektriksiz, susuz bir ay geçirdim. Evimi terk etmek zorunda kaldım. Bir yakınımın yanına gittim. davamı çekmediğim sürece açmayacaklarını söylediler. Her geçen gün ayrı bir yerden dert çıkarttılar. Asansör yapacağız dediler, yapmadılar. Millet çatıdan çatıya atlamaya başladı. 70 - 80 yaşındaki hasta insanlar mağdur kaldı.''

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA