Kadın Makiniste Saldırı Sonrası Flaş Gelişme

İstanbul 'da metro istasyonunda kadın makiniste yapılan saldırı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Valilik, olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

Kadın Makiniste Saldırı Sonrası Flaş Gelişme

Kadın makiniste saldırıda flaş gelişme.

Önceki gün Ayasofya' da ilk namaz kılındı. 86 yıl sonra kılınan ilk namaz sonrası izdihamı önlemek için bazı seferler durduruldu. Metro seferlerinin durdurulması, azaltılması sonrası metrodaki vatandaşlar kadın makiniste saldırdı. 

Söz konusu olayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı. Görüntüler sonrası İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal meyda hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu ve olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi. 

Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada “Makinist Gizem kardeşimizi eşimle birlikte telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu olayı kınıyorum. Konuyla ilgili hemen inceleme başlattım” dedi.

NE OLMUŞTU?

M1 Metro Hattı’nda çalışan makinist Gizem Gül isimli makinist, Aksaray’a gelmeden Ulubatlı istasyonunda metroyu durdurdu ve yolculardan inmelerini istedi. Ancak bir grup isyan ederek kadın makiniste saldırdı. Yolcular, güvenlik görevlisiyle birlikte metrodan uzaklaşmaya çalışan makiniste vurmaya çalıştı. Makinis kadına linç girişimi, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle engellendi.