İstanbul'da Taksilerde Yeni Dönem! Turkuaz Taksi Dönemi Sona Eriyor

İstanbul Taksiciler Esnaflar Odası Başkanı Eyüp Aksu, turkuaz taksi sahiplerinin sarı renkli taksi tarifesiyle yolcu taşıyabilmelerini sağlayan kararını çıktığını açıkladı.

İstanbul'da Taksilerde Yeni Dönem! Turkuaz Taksi Dönemi Sona Eriyor

İBB'ye konuya dair başvuru yaptıklarını hatırlatan Aksu,bugün çıkan kararla birlikte turkuaz taksilerden isteyenlerin sarı taksiye dönebileceğini, artık yolcuların da ilgili tarife üzerinden taşınabileceğini söyledi. İstanbul'da 1 Haziran 2018 tarihinde başlayan uygulama ile sarı taksilerin yanı sıra üst segment olan turkuaz renkte taksiler de trafiğe çıkmıştı.

Turkuaz taksileri kullanan yolcular sarı taksilere nazaran yüzde 15 fazla ücret alarak konforlu yolculuk imkanı sağlıyorlardı.Turkuaz taksilerin fazla ücret nedeniyle rağbet görmemesi üzerine yapılan başvurudan olumlu yanıt geldi.

Milliyet'e konuşan İstanbul Taksiciler Esnaflar odası Başkanı Aksu, "ugün karar çıktı. İsteyen turkuaz taksi sahipleri artık yollarına sarı taksi olarak devam edebilecekler.Tarifeleri de sarı taksi tarifesi olacak.Turkuaz renkli taksilerimizden isteyen esnafımız artık sarıya dönebilecekler. İsteyen esnafımız da aracın rengini değiştirerek sarı renkli C segmenti tarifesi ile İstanbullu vatandaşlara hizmet verecekler." dedi.