İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 22 Mayıs Cuma gecesinden 26 Mayıs salı gecesine kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması

Vali Yerlikaya, "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan 'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı gibi; İstanbul'da Covid-19 Tedbirleri kapsamında; 22 Mayıs Cuma gecesi saat 24.00'ten, 26 Mayıs Salı gecesi 24.00'e kadar sokağa çıkma uygulanacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Video konferans yöntemiyle gerçekleşen kabine toplantısının ardından sokağa çıkma kısıtlamaları ve koronavirüsle mücadelede gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan,"Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23, 24, 25, 26 mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımız olmayacak bir tablo ile karşılacağımızı düşünüyorum. Bayramın birinci günü 24 Mayıs pazar günü, saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabilecekler. Bu hafta Çarşamba ve Cuma günleri gençlerimizle ilgili gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.