İstanbul İçin Yeni Karar: 23 Eylül'de HES Zorunluluğu Başlıyor (HES Kodu Nasıl Alınır , SMS e Devlet)

Son dakika haberi: İstanbul 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre İstanbul 'da kamu kurumlarına bundan sonra HES kodu ile girileceği öğrenildi.

İstanbul İçin Yeni Karar: 23 Eylül'de HES Zorunluluğu Başlıyor (HES Kodu Nasıl Alınır , SMS e Devlet)

İstanbul için HES kararı.

İstanbul 'dan bir son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre 23 Eylül tarihinden sonra kamu kurum ve kuruluşlarına HES kodu ile girilecek.  23 Eylül tarihinden sonra Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlükleri'nde zorunlu hale getirildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada,  "Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının 23.09.2020 Çarşamba gününden itibaren; Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararları alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu e Devlet kapısı üzerinden alınıyor. https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresi üzerinden HES kodunuzu alabilirsiniz. 

SMS İLE HES KODU ALMA

SMS ile HES kodu alma yöntemi şu şekilde:

Kısa mesaj - SMS ile: HES (boşluk) TC Kimlik Numaranız (boşluk) Kimlik kartınızın seri numarasının son 4 rakamı (boşluk) kodun geçerli olmasını istediğiniz gün sayısı” yazıp 2023'e SMS atın.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA