İhtiyaç Sahipleri İçin Toplanan 100 TIR Elbiseyi Pazarda Sattılar

İstanbul'da meydana gelen olay akıllara durgunluk getirdi. İhtiyaç sahipleri için giyim markalarının verdiği mont, elbise, pantolon, kazakları kendi depolarına kaldırıp pazarsa sattılar.

İhtiyaç Sahipleri İçin Toplanan 100 TIR Elbiseyi Pazarda Sattılar

Toplanan yardımları pazarda satmışlar.

13 sanıklı dava İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Bir yıl öncesinde yapılan ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, çeşitli giyim firmalarının yaptığı yardımları Türk Kızılayı Sancaktepe Şubesi'nin eski koordinatörü Emrah Aytar'ın, pazarcılık yapan babası İsmail Hakkı Aytar'a götürdüğü ve bunları pazarda satıp nakde dönüştürdüğü,  bu para ile de altın aldığı görüldü. 

Bunu tespit eden jandarma ekipleri, mahkeme kararı alıp adım adım olanı izledi. Hürriyet'te yer alan habere göre 6 ay kadar süren teknik ve fiziki takip sonucu gerekli deliller toplandı ve savcılık gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararının ardından baskınlar yapıldı ve  2007'den beri şubede görev yapan Emrah Aytar'ın, kuruma ait resmi bir depo olmasına rağmen, babası ile birlikte 6-7 farklı depo kiraladığı ve ihtiyaç sahipleri için gelen eşyaları buralarda saklayıp daha sonra sattığı görüldü.

MONT KAZAK PANTOLON: 100'DEN FAZLA TIR EŞYA DEPOLARDA

Edinilen bilgilere göre ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklara verilmesi için toplanan 100'den fazla TIR eşyanın depolara gönderildiği ve burada indirildikten sonra semt pazarlarında satıldığı görüldü. Günlük 100-150 lira yevmiye ile çalışan 5-6 kişi ürünlerin satışını yaptı. Günlük toplanan 7-8 bin liralık hasılat ise İsmail Hakkı Aytar veya oğluna teslim edildi.

Gece yapılan sevkiyat ile mallar sevk edilirken jandarma personelleri gce gündüz demeden ihtiyaç sahiplerinin mallarını çalanları izledi.  13 kişi gözaltına alındı ve 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. 

Elde edilen deliler sonrası 13 kişi gözaltına alındı. Emrah Aytar (33), İsmail Hakkı Aytar (71), Aytar'ın eski eşi Hatun Yalçın (57), Türk Kızılay Sancaktepe Şube'si eski başkanı Cihan Yalçın (52), Yalçın'ın şubede temizlik işleri yapan kardeşi Himaye Özdemir (47) ile akrabaları Kadir Yalçın (41), Tazebey Daşdemir (41), Veysal Çiçek (39), Salih Yavuz (49), Özcan Bayraktaroğlu (44), Mehmet Karakgöz (47) ile Mustafa Karagöz (42)

11 'İ TUTUKLANDI 9'U İLK MAHKEMEDE TAHLİYE

Hatun Yalçın ve Özcan Bayraktaroğlu dışında 11 kişi tutuklandı. 9'u davanın ilk duruşması sonrası tahliye edildi.

Önceki gün görülen davada ssanıklar ise suçlamaları kabul etmedi. Emrah Aytar, pazarda satılan ürünlerin kendilerine ait olduğunu öne sürdü.

4 TRİLYON ZARAR

Duruşmada avukatlar, müvekkillerinin mal varlıkları üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasını isteyince, mahkeme başkanı "4 trilyon zarar var. Vicdanınız kabul ediyor mu?" diyerek, talebi reddetti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA