İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Ramazan Bayramını da İçerisine Alan Bir Tam Kapanma Şart

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk Canlı Yayınında koronavirüs pandemisi sürecinde İstanbul'daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Ramazan Bayramını da İçerisine Alan Bir Tam Kapanma Şart

SUBAY , ASTSUBAY, BEKLİ ALIMI, SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK KAMU BÜLTENİ'NİN YOUTUBE SAYFASININ ETKİN HALE GELMESİNİ İSTİYORSAN TIKLA VE ABONE OL.

İBB Başkanı İmamoğlu şunları söyledi:

Hastalıklar düşmüyor, bir takım açılma süreci bizleri yoruyor. O bakımdan, sıkı bir tedbir alma dönemi olduğunu düşünüyorum. Ben bilim kurulumuzla dün uzun uzun toplantılar yaptık hatta. Bir kapanma yapıldı elbet faydası olacak diye düşünüyoruz. Ne yazık ki yapılan test ve vaka sayısı bir eşit şekilde devam ediyor. Bugün itibariyle 48 çalışanımızı kaybettik. Son bir ayda vefatlarımız arttı, Büyükşehir belediyesinde. Bu tedbir aslında yetmiyor. Bu vesileyle ailesinin tamamı kovidi atlatmış bir baba olarak, sadece belediye başkanı olarak değil, söylemeliyim ki tam kapanmaya ihtiyacımız var. 

Önümüzde bayram var, Ramazan ayının bu hafta sonunu saymazsak, yarın zaten kapalı ilan edildi, Ramazan'ın iki haftasını bitirmiş oluyoruz. Son iki hafta ve Ramazan bayramının da içine alan bir kapanmanın tırmanışı durduran ve aşağı indiren süreci sağlayacağını düşünüyorum. Ramazan bittikten sonra insanların yaz aylarına girerken, turizme hizmet eden kurum ve kuruluşlar daha tutarlı, daha dirençli, bu sorunu aşmış olarak dünyaya mesaj verebiliriz. Bu süreci yaşamış biri olarak tam kapanmanın şart olduğunu düşünüyorum. Vefat sayılarını her gün görüyoruz. Azalma yok, yüksek sayıda vatandaşımızı kaybediyoruz. Ben buradan yetkililere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bir ailesi babası olarak söylüyorum ki Bayramı da içine alan bir kapanmayı yapın. Önümüzdeki aylara daha sağlıklı şekilde girelim. Bir kere aşı tereddütler duyuyorum, sırası gelen vatandaşlarımız lütfen aşısını yaptırsın.

Türkiye'nin sayılarıyla ilgili yorum yapamayız, şunu ifade edeyim, Türkiye'nin vaka sayısının %40'ı İstanbul'da demek bana çok inandırıcı gelmiyor. 

İstanbul'da iki gün önce bulaşıcı hastalıktan vefat eden kişi sayısı 200'ü aştı. 203 kişi... Bugün tahmin ediyoruz 160'ı bulacak. Dün 170'e yakındı. Tüm bu sayılara baktığımızda ben tabii geçmişte niye vefat sayısı üzerinden vatandaşları bilgilendirmek zorunda kaldım. Bizdeki vefat sayısının altında Türkiye tablosu açıklandı. O yüzden açıklamak zorunda kaldım. Şu anda yapılan açıklamaların yarısı İstanbul'da gibi gözüküyor.

Bekçi Alımı, Polis Alımı, Son Dakika İş Haberleri Mobil Cihazına Ücretsiz Gelsin İstiyorsan Ücretsiz Uygulamayı İndir. 

Android uygulaması için ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

iOS için https://apps.apple.com/tr/app/kamu-b%C3%BClteni/id1413151574