FETÖ, Ankesörden Sadece Askerleri Aramamış

Son dakika haberi: İstanbul merkezli balatılan FETÖ operasyonunda ankesör konusu dikkatleri çekti. FETÖ 'nün askerlerin yanı sıra diğer bazı meslek gruplarındaki üyeleri ile de ankesörden iletişime geçtiği öğrenildi.

FETÖ, Ankesörden Sadece Askerleri Aramamış

Terör örgütü FETÖ' nün ankesörden iletişim kurduğu yeni meslek grubu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 74 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltı kararı verilen 74 şüpheliden 45'inin TÜBİTAK çalışanı olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 38 şüpheli gözaltına alındığı bildirilirken  TÜBİTAK/bilişim yapılanmasındaki mensuplarının da 28 'inin ardışık olmak üzere 41 'i ankesör ve büfe telefonları üzerinden bağlı oldukları FETÖ yöneticileriyle irtibat kurdukları ve örgüt üyeleri ile bu şekilde iletişime geçerek talimat aldıkları tespit edildi.

ASKERLER DIŞINDA DA KULLANILMIŞ

FETÖ , ankesörlü telefonlardan askerlerin dışında ilk kez başka personelleri de aramış. Askeriyeden sonra  TÜBİTAK ankesör ağı da deşifre edildi. Başsavcılık; ankesör iletişim sisteminin askerler dışında diğer meslek gruplarının FETÖ yöneticileriyle irtibatı için kullanıldığını belirledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, diğer meslek grupları için de çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

TAMAMINA YAKINI İHRAÇ EDİLMİŞ

Şüphelilerden 45'inin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) çalışanı olduğu, tamamına yakın şüphelinin ihraç edildiği öğrenildi.

38 'İ YAKALANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü FETÖ 'nün mahrem yapılanmasına yönelik başlattığı incelemede  74 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. Savcılığın talimatı sonrası polis ekipleri harekete geçti ve İstanbul merkezli 18 ilde 92 adreste eş zamanlı olarak operasyon başlattı.

38 şüpheli gözaltına alındığı, ekiplerin, şüphelileri yakalama ve gözaltı işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA