8 Arabası , Evleri , Dükkanları Var: 1000 TL'lik Pandemi Yardımına Başvuru Yaptılar

Üzerine 8 araba olan , evleri olan , dükkanı olan kalburüstü vatandaşlar 1000 TL 'lik yardıma başvuru yapıyor. Ancak bu başvurular SYDV'lerin incelemesi sonrası iptal ediliyor.

8 Arabası , Evleri , Dükkanları Var: 1000 TL'lik Pandemi Yardımına Başvuru Yaptılar

8 arabası olan kişi pandemi sosyal yardımına başvuru yaptı.

Devlet , korona sürecinde temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara 1000 tL 'lik yardım yapmaya devam ediyor. İlk iki fazda sosyal yardım alanlara 1000 TL 'lik ödeme yapılırken 3 'üncü fazda başvuruların alınacağı ve yapılacak inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere 1000 TL 'lik ödeme yapılacağına yer verildi. 

BAŞVURULAR E DEVLET KAPISINDAN

E Devlet kapısı üzerinden 1000 TL 'lik ödeme başvurusu alınıyor. Başvurusunu e Devlet üzerinden yapanların ödemeleri,  PTT aracılığıyla ya da başvuru sırasında verdikleri İBAN 'a yapılıyor.

8 ARABASI OLAN BAŞVURDU

Avcılar 'da ikamet eden bir kişi, 1000 TL 'lik ödemeden faydalanmak için başvuru yaptı. Başvuru yapan kişi hakkında inceleme yapıldı ve üzerine 8 araba olduğu ortaya çıktı. 

Başvuruyu inceleyen Kaymakamlık, aileden başkalarının da farklı tarihlerde 1000 TL 'lik yardıma başvuru yaptığını tespit etti. 

Müdür Bilal Yıldız, başvuruların suistimal edildiğini söyleyerek, “Biz burada hem Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıf Hizmetlerini yürütüyoruz aynı zamanda da İlçe Vefa Koordinasyon Merkezimiz burası. Burada vatandaşlarımız arasından öncelikli olan 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın taleplerini karşılıyoruz. Pandemi üzerinden gelen talepleri bütünleşik sistemimizde inceliyoruz, kişilerin gelir ve gider durumlarına bakılıyor. İhtiyaç sahibi gerçekten muhtaçlık sınırının altında ise biz bu vatandaşlara uygun olan yardım ne ise karşılıyoruz. Maalesef suistimal edenler var. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de çıkıyor. Araçları olan, evleri olan, dükkanları olan kalburüstü diyebileceğimiz insanlar maalesef oluyor” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA