Okullara Hizmetli ve Güvenlik Görevlisi Alımı Başvurusu Yeniden Başladı 2020 (İŞKUR TYP Başvuru Adımları)

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda sınavsız, yaş şartsız ve mezuniyet şartsız okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağına yer verildi. TYP ilanları için başvuru ekranı yeniden açıldı.

Okullara Hizmetli ve Güvenlik Görevlisi Alımı Başvurusu Yeniden Başladı 2020 (İŞKUR TYP Başvuru Adımları)

TYP başvuruları başladı.

Okullara mezuniyet şartı olmadan, sınavsız ve yaş şartı olmadan yapılan personel alımları yeniden başladı. İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımı ilanlarına baktığımızda birçok şehirde  okullara TYP personeli alımı yapılacağına yer verildi. 

OKULLARA ALINACAK

MEB bakım onarım ve temizlik ve MEB Güvenlik kadrolarına yapılacak personel alımında adaylar okullarda geçici olarak çalıştırılacak. 9 ay boyunca adaylara asgari ücret ödemesi yapılacak. 

HANGİ ŞEHİRLERE ALIM YAPILACAK?

İŞKUR TYP ilanları kısmından yayımlanan duyurulara baktığımızda aşağıdaki şehirlere alım yapıldığı görüldü:

İzmir

Nevşehir

Aydın

Osmaniye

Çorum

Hakkari

Van.

İlanlar yayımlandı. Takip için  TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR Toplam Yararına Çalışma Programı personel alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Aşağıdaki adaylar TYP ilanlarına başvuru yapamaz:

  • İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.
  • Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.
  • Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.
  • Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.
  • Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek müracaatını yapması gerekmektedir. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linki kopyalayın. Açılan sayfada İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın.

Daha sonra açılan menüde aşağıdaki adımları izleyin.

DİĞER İLLER İÇİN DE İLANLAR GELECEK

Diğer iller için de TYP personel alımı ilanları gelecek. Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım beklediğiniz şehri yazın.

DİĞER İLLER İÇİN İLANLAR GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN