Korona Sonrası İlk İŞKUR TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı

Son dakika haberi: İŞKUR resmi internet adresinde TYP ilanları için bir duyuru yayımlandı. E subeden yayımlanan duyuruda mezuniyet şartsız ve yaş şartı olmadan personel alınacağına yer verildi.

Korona Sonrası İlk İŞKUR TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı

Koronavirüs sonrası ilk TYP ilanı geldi.

Koronavirüs salgınının Türkiye 'de görülmesi sornası TYP ilanlarına bir süre ara verilmişti. Yaklaşık olarak 1 aydır verilen aranın ardından ilk ilan yayımlandı. İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı sayfasında yayımlanan duyuruda TYP kapsamında Çankırı şehrine personel alımı yapılacağına yer verildi. Mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadan yapılacak personel alımında başvuru detayları kamubulteni.com 'da.

VİRÜS SONRASI İLK İLAN

Koronavirüsün Türkiye 'de görülmesinin ardından TYP ilanlarına ara verilmişti. Verilen aranın ardından ilk ilan Çankırı 'dan geldi. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ YEŞİL ALAN MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yayımlanan duyuruda TYP kapsamında 10 yeni personel alımı yapılacağına yer verildi. 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

- 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

- Alımın yapıldığı şehir veya ilçede ikamet etmek.

BAŞVURU

TYP başvurusu internetten yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yapması gerekmektedir. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın ve İŞ ARAYAN butonuna basın. Yandaki menüde TYP kısmı çıkacaktır. 

DİĞER İLLER İÇİN DE GELECEK

Korona nedeniyle ara verilen TYP personel alımı ilanlarından ilki geldi. İlerleyen günlerde diğer şehir ve ilçeler için de TYP ilanları gelecek. TYP ilanlarını bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Siz de aşağıdaki yorum kısmından ilan beklediğiniz il ve ilçeyi yazabilirsiniz.

TYP İLANI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN