İşsizlere 9 Ay Boyunca Asgari Ücret: 19 Şehirde Başvurular İşkur'da Başladı

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda sınav, mezuniyet ve yaş şartı olmadan 19 şehre personel alımı yapılacağına yer verildi. İŞKUR'dan yapılan personel alımının başvuru bilgileri yazımızda.

İşsizlere 9 Ay Boyunca Asgari Ücret: 19 Şehirde Başvurular İşkur'da Başladı

İşsizlere 9 ay boyunca asgari ücretle iş.

İŞKUR üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda mezuniyet, yaş ve sınav şartı aranmadan kamuya personel alımı yapılacağına yer verildi. 19 şehre yapılan personel alımlarının başvurusu devam ediyor. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamına yapılacak işçi alımında başvuru bilgileri yazımızda. 

TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde TYP ilanları ile geçici işçi alımı yapılır ve işçiler kamu kurumları bünyesinde geçici olarak istihdam edilir. 

YENİ İLANLAR YAYIMLANDI

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden duyurular yayımlandı. Bugün yayımlanan yeni ilanlarla birlikte farklı şehirlere personel ve işçi alımı yapılacağına yer verildi. Biz de kamubulteni.com olarak, bugün yayımlanan ilanlarla birlikte TYP kapsamında yapılan personel alımlarının tamamına bu yazımızda yer verdik.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

TYP kapsamında yapılan personel alımlarına başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Görevi yapmasına engel bir sağlık sorunu olmaması,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

Öte yandan TYP kapsamında yapılan personel alımında adaylar , sadece ikamet ettikleri şehirde alım varsa başvuru yapabilir.

ALIM YAPILAN ŞEHİRLER, SON BAŞVURU TARİHİ VE KURUMLAR

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvuru yapacak adaylar, esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden giriş yapacak. Giriş yaptıktan sonra adaylar üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmında İŞ ARAYAN kısmında TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR kısmına giderek müracaatını yapacak.

DİĞER İLLERE DE ALIM OLACAK

TYP personel alımı ilanları yayımlanmaya başladı. Diğer illere de personel alımları yapılmaya devam edilecek. İlanlar geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN