İŞKUR'da Yeni TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı

İŞKUR resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi.

İŞKUR'da Yeni TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı

Bir TYP ilanı daha geldi.

Toplum Yararına Program kapsamında mezuniyet şartı olmadan personel alımı yapılıyor. Afyonkarahisar 'a yapılan personel alımında adaylar , Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak. Toplamda 20 personel alımı için yayımlanan TYP personel alımında başvurular bugün başladı.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

TYP personel alımı başvuru şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaki

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

- Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır. 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

BAŞVURU ŞEKLİ

TYP personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu bu sayfa üzerinden yapması gerekmektedir:

https://esube.iskur.gov.tr/

Başvurular yukarıdaki sayfadan alınıyor.

Diğer iller için de TYP personel alımı ilanları yayımlanacak. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.